Kasselakis for president, ο Κώστας Γιαννακίδης γράφει: Ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη που περιμένεις να είναι ΣΥΡΙΖΑ

O Στέφανος Κασσελάκης αντιπροσωπεύει όσα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μάθει να χλευάζει. Με καλές σπουδές, επιχειρηματικό πνεύμα και άφθονο πλούτο.

Δεν διατηρεί καμία επαφή με το κόμμα και τα παραδοσιακά στελέχη θεωρούν αδιανόητη τη συζήτηση για εκλογή στην προεδρία. Και αυτή η αντίληψη εξηγεί πολλά για τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ...

Αν ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε να στήσει μία φάρσα, τότε τα κατάφερε μια χαρά. Μέσα σε τρεις ημέρες έγινε talk of the town και top trending topic στα social -βάζω τα αγγλικά για να είμαι πιο κοντά στο κλίμα που αποπνέει η σχετική κουβέντα. Αν σοβαρολογεί και θέλει να γίνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ο κίνδυνος οι ψηφοφόροι να πιστέψουν ότι πρόκειται όντως για φάρσα.

Γάφει ο Κώστας Γιαννακίδης στο protagon.gr

Τώρα αν εσείς δεν γνωρίζετε ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, αφήστε το ερημονήσι που κάνετε διακοπές και ελάτε να μας συναντήσετε. Ο Κασσελάκης είναι ο τελευταίος άνθρωπος στον πλανήτη που περιμένεις να είναι ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοδημιούργητος εφοπλιστής, όπως δηλώνει, μόλις στα 35 του, με καλές σπουδές στην Αμερική. Ωραία φάτσα, καλοντυμένος. Κοινώς αντιπροσωπεύει αυτό που χλευάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν υποψήφιος στο Επικρατείας, ως εκπρόσωπος των αποδήμων, αλλά η παρουσία του πέρασε κάτω από το ραντάρ. Μέχρι που αποφάσισε να ανακοινώσει τη δημιουργία πλατφόρμας για την ανασυγκρότηση του κόμματος. 

Οι θέσεις του; Εντάξει, ουσιαστικά πρόκειται για μερικά ανεπεξέργαστα σημεία, ικανά όμως να τραβήξουν το ενδιαφέρον. Ας πούμε το «μπλοκάκι» να εξισωθεί με το μισθολόγιο, διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας, να έρθουν ξένα ΑΕΙ σε συνεργασία με τα δημόσια, να καταργηθεί η υποχρεωτική θητεία και να αποκτήσουμε επαγγελματικό στράτευμα.  Μόνο που σε τέτοιες περιπτώσεις, ελάχιστοι ασχολούνται με τις θέσεις. Ολοι βλέπουν το πρόσωπο.

Ασφαλώς δεν το βλέπουν όλοι με τον ίδιο τρόπο. Ο κομματικός Τύπος, για παράδειγμα, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο υποψηφιότητας με μία λιτή καταγραφή. Η «Αυγή» πάντως σπεύδει να σημειώσει ότι δεν έχει καμία κοινοβουλευτική ή κυβερνητική εμπειρία -προφανώς θεωρεί προσόν την κυβερνητική εμπειρία επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τα κομματικά τρολ είναι μάλλον μουδιασμένα, περιμένουν να δουν πώς θα κάτσει η μπίλια, αλλά κάποιοι από το βαθύ κόμμα έβγαλαν χολή με ομοφοβικά σχόλια, όπως κατήγγειλε η Ελενα Ακρίτα. Ο Κασσελάκης είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος και έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον σύντροφο του.

Για ποιο λόγο μπαίνει στην κούρσα; Πιθανότατα είναι θέμα mentality, όπως θα έλεγε και ο ίδιος. Αν στα 35 σου έχεις γίνει πλούσιος, τότε διατηρείς κάθε δικαίωμα να ονειρεύεσαι the next big thing. Ούτως ή άλλως, μέσα σε δύο ημέρες τον έμαθε σχεδόν όλη χώρα.

Στα social γίνεται και πλάκα. Θα πορευτεί, ως πρόεδρος, προς την αμερικανική πρεσβεία στην πορεία του Πολυτεχνείου; Μπορεί ένας εκατομμυριούχος εφοπλιστής να συνομιλήσει με ναυτεργάτες; Σε ποια πολιτική «γλώσσα» θα συνεννοείται με τον Φίλη, τη Σία και την Τασία; Τηλεφώνησα σε ένα γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ούτε μία στο εκατομμύριο» ήταν η απάντηση του στο ερώτημα αν βλέπει τον Κασσελάκη να εκλέγεται πρόεδρος. «Δεν έχει επαφή με το κόμμα». Του είπα ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως δεν έχει επαφή με τύπους σαν τον Κασσελάκη. Διότι τα στερεότυπα που τους καθορίζουν μπορεί σε ταραγμένους καιρούς να οδηγούσαν στο Μαξίμου, αλλά σήμερα φτάνουν μέχρι σε κουτούκι στην Καισαριανή.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ