Boxer shorts: Από το TikTok στις πασαράλες - Η πιο "hot" τάση της χρονιάς - Βαμβακερά ανδρικά σορτσάκια σε stylish συνδυασμούς

Το ρούχο "σύμβολο" κατά της πατριαρχίας!

Το έτος 2023 έχει χαρακτηριστεί ως η εποχή των μικρο-τάσεων. Μεταξύ της συχνής εμφάνισης βασικών τάσεων της μόδας και της περιοδικής εμφάνισης τάσεων ομορφιάς με θέμα τα φρούτα, ο εντοπισμός ενός μοναδικού εμβληματικού αντικειμένου για το έτος μπορεί να φανεί δύσκολος. Ωστόσο, τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν αναμφισβήτητα σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι: τα ανδρικά βαμβακερά σορτς μποξεράκια.

Σε πλατφόρμες όπως το TikTok, όπου οι τάσεις της μόδας της γενιάς Z αποτυπώνονται σχολαστικά, τα μποξεράκια έχουν κερδίσει εξέχουσα θέση σε παρουσιάσεις ρούχων, στιγμιότυπα street style και άφθονα βίντεο με στυλ. Αυτά τα σορτσάκια ενσωματώνουν ένα μείγμα χαοτικής μόδας Y2K. Το ευρύ φάσμα των αναφορών τους συμβάλλει στην ευρεία δημοτικότητά τους.

Τα σορτς μπόξερ μπορούν να ενσωματωθούν αβίαστα σε διάφορες αισθητικές. Μπορούν να συνδυαστούν με μάξι φούστες με βολάν που θυμίζουν το στυλ του Lower East Side, να φορεθούν μαζί με cropped baby tees και καουμπόικες μπότες. Εναλλακτικά, μπορούν να συνδυαστούν με ένα προσεκτικά σιδερωμένο πουκάμισο με κουμπιά και φλατ Mary-Janes για μια διακριτική εμφάνιση πολυτέλειας. Ακόμη και όταν συνδυάζονται με πλεκτό γιλέκο, oversized σακάκι και ένα ζευγάρι Adidas Sambas, επιτυγχάνουν μια σπορ all-american ατμόσφαιρα. Περαιτέρω επιβεβαίωση έρχεται από διασημότητες όπως η Hailey Baldwin, η Bella Hadid και η Kendall Jenner, οι οποίες έχουν απαθανατιστεί με αυτό το στυλ.

Η Miuccia Prada θα μπορούσε να πιστωθεί την ανάφλεξη των ανδρικών εσωρούχων στη γυναικεία μόδα. Οι συλλογές της Miu Miu από την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2022 επανέφεραν τις εξαιρετικά χαμηλές ζώνες μέσης που θυμίζουν τη δεκαετία του 2000, αποκαλύπτοντας συχνά μια διακριτικά ραμμένη ετικέτα Miu Miu. Αν και δεν παρουσίαζε άμεσα τα εσώρουχα, οι συλλογές το υπαινίχθηκαν έντονα. Ο πειραματισμός με την τάση στο σπίτι περιελάμβανε την προβολή της παχιάς ελαστικής ζώνης των ανδρικών εσωρούχων πάνω από τις ζώνες τζιν, μια εμφάνιση που σύντομα υιοθέτησαν οι στυλίστες και οι influencers. Ταυτόχρονα, η αναβίωση της τάσης του εκτεθειμένου στρινγκ, που είχε εμφανιστεί προηγουμένως στη συλλογή Gucci του Tom Ford από την άνοιξη του 1998, έκανε μια διακριτική επιστροφή μεταξύ του τολμηρού fashion-forward κοινού.

miumiu.com

Η έννοια του "εκτεθειμένου εσωρούχου" έγινε λέξη-κλειδί μεταξύ των ενθουσιωδών της τάσης, επεκτεινόμενη πέρα από τα διάφανα και δαντελωτά εσώρουχα, για να συμπεριλάβει τα βαμβακερά μποξεράκια. Είναι ενδιαφέρον ότι η The Row έκανε το πρωτοποριακό βήμα όχι μόνο να υποστηρίξει αλλά και να αναβαθμίσει το βαμβακερό μποξεράκι. Στην προ-φθινοπωρινή τους συλλογή τον περασμένο Σεπτέμβριο, αντιπαρέβαλαν τα άψογα ραμμένα σακάκια τους με δύο κουμπιά και τα λευκά πουκάμισα με κουμπιά, με απλά λευκά βαμβακερά σορτσάκια boxer και μαύρες σαγιονάρες κάτω από τη μέση.

therow.com

Τώρα, στις πασαρέλες του φθινοπώρου 2023 και όχι μόνο, τα μποξεράκια βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, με ένα ευρύ φάσμα στιλιστικών προσεγγίσεων. Στην Bottega Veneta, ο Matthieu Blazy, γνωστός για τα εμπνευσμένα από τον δρόμο σχέδιά του, παρουσίασε ένα μοντέλο που φορούσε ένα λευκό βαμβακερό μποξεράκι με μια διακριτική καστανή ρίγα και ένα ασορτί αλλά ελαφρώς ατημέλητο πουκάμισο με κουμπιά. Το σύνολο ολοκληρώθηκε με χοντρές κόκκινες πλεκτές δερμάτινες κάλτσες και μία από τις υφαντές δερμάτινες τσάντες του οίκου. Στην επίδειξη του Marc Jacobs, εμπνευσμένη από τη δεκαετία του '80, παρουσιάστηκε ένα μοντέλο με λεπτό πλεκτό μποξεράκι, με φερμουάρ και jock cup, συνδυασμένο με μια μεταξωτή μπλούζα με λεπτή λουλουδένια διακόσμηση. Η εμφάνιση ολοκληρώθηκε με μαύρο διάφανο κολάν, μυτερά φλατ και λευκές κάλτσες με ραβδώσεις. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Παρίσι, η Julie de Libran παρουσίασε μια couture απόδοση του στυλ, στολισμένη με παγιέτες και φορεμένη χαλαρά μαζί με ένα τοπ με κορσέ εμπνευσμένο από εσώρουχα και μακριά μαύρα δερμάτινα γάντια.

marcjacobs.com

Διαβάστε επίσης: Το Tiktok μας προτείνει - Τα 5 must-have κομμάτια που πρέπει να έχουμε στη ντουλάπα μας

Τα βαμβακερά μποξεράκια, στον πυρήνα τους, μπορεί να φαίνονται σαν απλά βαμβακερά σορτς με ελαστική μέση. Ωστόσο, τα ρούχα έχουν σημασία πέρα από την υλική τους σύνθεση, και η πράξη της αγκαλιάς αυτού του ενδόμυχου ανδρικού ενδύματος φέρει ένα βαθύτερο μήνυμα. Η επιλογή των ανδρικών μπόξερ είναι μια πράξη προκλητικότητας απέναντι στην πατριαρχία, ένας τρόπος εξέγερσης ενάντια στα κοινωνικά πρότυπα. Σηματοδοτεί την προσαρμογή στις κλιμακούμενες θερμοκρασίες ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις, προσφέροντας μια δροσερή άνεση μέσα στο χάος. Το ανδρικό μποξεράκι υποδηλώνει μια ανάλαφρη προσέγγιση της ζωής, αναγνωρίζοντας το χιούμορ στην επιλογή. Αντικατοπτρίζει την προτίμηση για μια χαλαρή και κομψή εμφάνιση, καθώς και ένα νεύμα στην καθολικά κολακευτική φύση του ενδύματος.

1. Ribbed knit boxer shorts - $ 550

miumiu.com

2. Gunther Short in Cotton and Cashmere - €1.250,00

therow.com

Η Kylie Jenner με boxer shorts


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ