Πρόκληση Ερντογάν: Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη - Ανιστόρητες δηλώσεις (βίντεο)

«Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, στον οποίο με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος

Στο δρόμο των προκλήσεων μπαίνει και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, μετά και τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για τη μικρασιατική καταστροφή, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγορεί τους Έλληνες ότι έκαψαν και κατέστρεψαν τη Σμύρνη.

«Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη», είπε συγκεκριμένα χαρακτηρίζοντας τον Αύγουστο «ιδιαίτερο μήνα» για την Τουρκία «επειδή νικήσαμε σε Κύπρο, Σμύρνη και Ματζικέρτ».

Η αναφορά Ερντογάν στο 21:38 του βίντεο«Φτάσαμε στο τέλος αυτού του μήνα, στον οποίο με χρυσά γράμματα γράψαμε ιστορία στο Ματζικέρτ, στο Βελιγράδι και στην Κύπρο», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι «ο ηρωικός στρατός μας διέλυσε τα εχθρικά μέτωπα, και στις 30 Αυγούστου διέλυσε ένα μεγάλο μέρος των ελληνικών δυνάμεων εισβολής και άνοιξε το δρόμο προς τη Σμύρνη. Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη της ᾽᾽μεγάλης επίθεσης᾽᾽ κυμάτιζαν οι τουρκικές σημαίες στη Σμύρνη την οποία είχε καταστρέψει και κάψει ο εχθρός που διέφυγε».

Συγχαρητήρια από ΝΑΤΟ

Είχε προηγηθεί το συγχαρητήριο μήνυμα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για τη μικρασιατική καταστροφή που προκάλεσε σάλο, ενώ άμεση ήταν η ελληνική αντίδραση.

«Συχαρητήρια για την 'ημέρα της νίκής!' Η LANDCOM εύχεται καλή 'ημέρα της νίκης και Ενόπλων Δυνάμεων στη χώρα που μας φιλοξενεί'. Σε αυτήν την ειδικής σημασίας ημέρα, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

Πάντως στην Τουρκία επικράτησε ικανοποίηση για τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ για την «ημέρα νίκης» εναντίον των Ελλήνων, με τα τουρκικά μέσα να σχολιάζουν ότι οι Έλληνες είχαν αντιδράσει και πέρυσι.

Φέτος το ΝΑΤΟ δημοσίευσε μήνυμα και στα τουρκικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ