Οι λαμπερές παρουσίες στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη: Μίμης Δομάζος, Βασίλης Ζούλιας, Άγγελος Παπαδημητρίου, Νικολέτα Καρρά (φωτό)

Ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τους 364 υποψηφίους του συνδυασμού "Αθήνα Ψηλά"

Στον εμβληματικό χώρο του Φωκιανού, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, παρουσία αρκετών Αθηναίων, ο δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά», Κώστας Μπακογιάννης, παρουσίασε απόψε τη «δυναμική και υπερκομματική» όπως την χαρακτήρισε, ομάδα των 364 υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, που διεκδικούν την εμπιστοσύνη των πολιτών της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέτρεξε στην αφετηρία, στο 2019, και ανέδειξε τον κεντρικό στόχο για την επόμενη θητεία: «Απόψε είμαστε περισσότεροι. Πολλοί από εσάς δεν ήσασταν τότε. Αυτό είναι ανανέωση, ανανέωση που την θέλαμε. Αλλά, ξέρετε κάτι; Αυτό είναι και υπερηφάνεια. Είμαι πολύ υπερήφανος για όλα αυτά που κάναμε και πλέον τόσοι πολλοί νέοι άνθρωποι θέλουν να προσφέρουν, θέλουν να είναι στην ομάδα μας», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

 

Η παράταξη «Αθήνα Ψηλά», συνδυάζει σύμφωνα με τον επικεφαλής της, δύο ισχυρά πλεονεκτήματα: την εμπειρία και την ανανέωση.

«Η ομάδα μας είναι δυναμική, είναι αποφασισμένη, είναι υπερκομματική» είπε. «Μία ομάδα που υποδέχτηκε ανθρώπους που το 2019 ήταν σε τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις. Γιατί μόνο ενωμένοι θα προχωρήσουμε μπροστά… Μία ομάδα που ανανεώθηκε κατά 70%, διατηρώντας τον κεντρικό κορμό των στελεχών της. Εμπειρία και ανανέωση, μαζί. Από διαφορετικές γενιές, με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Αλλά με την ίδια αγάπη για την Αθήνα».

Δίνοντας το στίγμα της δυναμικής ταυτότητας της παράταξής του, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι τα μέλη της αποτελούν «καθρέφτη» της πραγματικής Αθήνας και προέρχονται από τις 129 γειτονιές της. Αναφερόμενος δε. στους υποψήφιους στο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, έκανε λόγο για «μία ομάδα με εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, καλλιτέχνες, αθλητές, ανθρώπους ενεργούς, με βιωματικό αποτύπωμα στην πόλη μας. Ανθρώπους που υπηρετούν και εκφράζουν την Κοινωνία των Πολιτών και γνωρίζουν τις δυσκολίες και τις ανάγκες της Αθήνας. Μία ομάδα με Αθηναίες και Αθηναίους, γεμάτους διάθεση να συνεισφέρουν στην πόλη μας με γνώσεις, φρέσκιες ιδέες και ενθουσιασμό».

Παρομοίασε, μάλιστα, την ομάδα των υποψηφίων με «ορχήστρα», που προέρχεται από τις 129 γειτονιές της πόλης, και αντίστοιχα με «παρτιτούρα» το δυναμικό πρόγραμμα της επερχόμενης θητείας.

«Μπορούμε να γίνουμε η μεγαλύτερη και ωραιότερη ορχήστρα! Έχουμε παρτιτούρα το πρόγραμμά μας. Έχουμε τα ταλέντα που ξέρουν να το ακολουθήσουν, από τις 129 γειτονιές. Έχουμε και τα πρώτα ‘βιολιά’. Μου κάνετε την τιμή να είμαι σαν διευθυντής ορχήστρας. Λέω ‘σαν’ γιατί αποδέχομαι τον ρόλο, αλλά δεν μου αρέσει το αρχηγιλίκι. Θέλω να πω, πως σήμερα, στον ψηφιακό κόσμο, στην εποχή των δικτύων, χρειάζεται ο συντονισμός, αλλά κυριαρχεί το μοίρασμα, η διάχυση, το ‘από τα κάτω’, όχι η πυραμίδα», κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

Η Αϊνόλα Τερζοπούλου υποψήφια με τον Κώστα Μπακογιάννη

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ