Μαίνεται η φωτιά στον Έβρο για 14η μέρα - Κοντά στο Σουφλί η πύρινη λαίλαπα - Μήνυμα από το 112

Συνεχίζεται ο εφιάλτης στον Έβρο.

Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καίει στον Έβρο για 14η μέρα. Ο εφιάλτης των κατοίκων της περιοχής συνεχίζεται με τις φλόγες να έχουν φτάσει βορειοανατολικά, δηλαδή αριστερά και πάνω από το Σουφλί.

Χθες το απόγευμα στάλθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του Σουφλίου, ώστε να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο. Προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί εκκένωση.

Οι φλόγες έχουν περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη προς Σιδηρώ, αλλά και προς την πλευρά του χωριού Πρωτοκκλήσι.

Διαβάστε επίσης: Για 13η μέρα η φωτιά στον Έβρο: 112 σε Δαδιά και Σουφλί - Αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα (βίντεο)

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης μαζί με κατοίκους και εθελοντές φτιάχνουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί.

Σε μήνυμα του στο Facebook ο δήμος Σουφλίου κάλεσε τους πολίτες να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού για να υποστηρίξουν με αυτόν τον τρόπο την κατάσβεση

Οι ελπίδες στηρίζονται στους ανέμους

Μιλώντας χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε ότι η πυρκαγιά έχει πλησιάζει την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.

Συνολικά έχουν καεί περισσότερες από 800.000 στρέμματα και όλο το βράδυ συνεχίζουν να επιχειρούν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στο σημείο.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ