Απίθανες φωτογραφίες με 92.000 θεατές σε αγώνα γυναικών βόλεϊ: "Κοκκίνησε" το γήπεδο για τις πρωταθλήτριες με τα sold out

Συγκλονιστικές εικόνες μέσα από το γήπεδο!

Σε μια ιστορική στιγμή στο στάδιο Memorial, η Lexi Rodriguez, νεαρή λίμπερο της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της Νεμπράσκα, μπήκε στο γήπεδο μαζί με τον προπονητή John Cook και τη συμπαίκτρια Merritt Beason. Τους υποδέχτηκαν οι εκκωφαντικές επευφημίες του πλήθους, που ανυπομονούσε να γίνει μάρτυρας ενός σημαντικού ορόσημου στον γυναικείο αθλητισμό.

Η αφορμή ήταν ένας αγώνας βόλεϊ κανονικής περιόδου μεταξύ της Νεμπράσκα και της αντιπάλου, της πολιτείας της Ομάχα, την οποίο η Νεμπράσκα κέρδισε με σετ (25-24, 25-14, 25-13). Ωστόσο, αυτό που έκανε πραγματικά αξιοσημείωτη αυτή τη βραδιά ήταν το ρεκόρ προσέλευσης 92.003 θεατών, σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την υψηλότερη προσέλευση σε γυναικεία αθλητική διοργάνωση. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες 110.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τον ανεπίσημο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στην Πόλη του Μεξικού το 1971, ο αριθμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Το επίτευγμα αυτό είχε ιδιαίτερη σημασία, επειδή ανέδειξε τον γυναικείο αθλητισμό σε μια τόσο μεγάλη σκηνή. Η Lexi Rodriguez υπογράμμισε τον αντίκτυπο που θα είχε αυτό στα νεαρά κορίτσια που φιλοδοξούν να διαπρέψουν στο βόλεϊ, προσφέροντάς τους μια πηγή έμπνευσης και κινήτρων.

Η ιστορία του βόλεϊ της Νεμπράσκα είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη του γυναικείου αθλητισμού. Ιδρύθηκε από τον Pat Sullivan το 1974, μόλις δύο χρόνια μετά την ψήφιση του τίτλου ΙΧ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Terry Pettit ανέλαβε τα ηνία το 1977 και προσπάθησε να κάνει τη Νεμπράσκα μια δύναμη στο άθλημα. Παρά το γεγονός ότι απείχε πολύ από τα παραθαλάσσια πανεπιστήμια, ο Pettit πίστευε ότι η βάση των οπαδών της Νεμπράσκα θα μπορούσε να την ξεχωρίσει. Προώθησε ακούραστα το άθλημα σε όλη την πολιτεία και οι προσπάθειές του απέδωσαν καρπούς με πολυάριθμα πρωταθλήματα και έναν εθνικό τίτλο το 1995.

Ο Cook, ο οποίος διαδέχθηκε τον Pettit, συνέχισε αυτή την κληρονομιά της επιτυχίας. Το πρόγραμμα βόλεϊ της Νεμπράσκα έχει σταθερά sold out αγώνες. Η καινοτόμος σκέψη του Cook οδήγησε στην ιδέα της φιλοξενίας αγώνων σε μεγαλύτερα γήπεδα, με αποκορύφωμα το ρεκόρ στο στάδιο Memorial Stadium.

Αυτή η αξιοσημείωτη ημέρα στην ιστορία του βόλεϊ της Νεμπράσκα δεν αφορούσε μόνο τον ίδιο τον αγώνα. Αφορούσε τον αντίκτυπο που θα είχε στο άθλημα και στους φιλάθλους του. Ο John Cook, αναλογιζόμενος τη σημασία του γεγονότος, το είδε ως μια ευκαιρία να εμπνεύσει και να επηρεάσει τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τα νεαρά κορίτσια, και να ανεβάσει τον γυναικείο αθλητισμό σε νέα ύψη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ