Σοκ στη Μεγάλη Βρετανία: 18 γυναίκες υπάλληλοι είχαν ερωτική σχέση με κρατούμενους - Πέρασαν παράνομα κινητά τηλέφωνα και έστελναν πορνογραφικό υλικό

Απίστευτο περιστατικό!

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στη μεγαλύτερη φυλακή του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς 18 γυναίκες μέλη του προσωπικού έκαναν σχέση με κρατούμενους. Μάλιστα, οι γυναίκες εγκατέλειψαν τις θέσεις που είχαν στην εργασία τους μετά από αυτό.

Η φυλακή Berwyn στο Wrexham είναι συνδεδεμένοι με διάφορα σκάνδαλα από τότε που άνοιξε το 2016. Και στο παραλθόν έχουν ακουστεί περιπτώσεις που περιλαμβάνουν ερωτικές σχέσεις, αλλά και διακίνηση ναρκωτικών. Επιπλέον, η φυλακή, η οποία κόστισε 212 εκατομμύρια λίρες, έχει κατηγορηθεί για καθυστερήσεις, δυνητικά επικίνδυνες.

Η Mirror, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ τον Μάρτιο, είχε αναφέρει πώς 18 γυναίκες υπάλληλοι της φυλακής είχαν απολυθεί επειδή σύναπταν σχέσεις με κρατούμενους. Η είδηση είχε σοκάρει τη Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα, τρεις από αυτές τις περιπτώσεις πήραν τη δικαστική οδό.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο Berwyn - η Emily Watson, η Ayshea Gunn και η Jennifer Gavan - έχουν φυλακιστεί έχοντας σεξουαλικές και ρομαντικές σχέσεις με παραβάτες.

Τα περιστατικά συνέβησαν μέσα στα τελευταία έξι χρόνια στην ιδιωτική φυλακή στο Wrexham της Βόρειας Ουαλίας.

Οι δηλώσεις για το περιστατικό

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Φυλακών κατηγόρησε για τις παράνομες περιπτύξεις "το λάθος είδος γυναικών" που προσλαμβάνονται για τον απαιτητικό ρόλο.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Φυλακών δήλωσε ότι η πλειονότητα του προσωπικού είναι "σκληρά εργαζόμενοι και τίμιοι", αλλά η υπηρεσία κάνει περισσότερα για να πιάσει τον μικρό αριθμό που παραβιάζει τους κανόνες.

Ο ίδιος δήλωσε: "Ο κ. Fairfair είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει την ικανότητα να εργάζεται για την εργασία του: "Το προσωπικό που προσλαμβάνεται δεν έχει προσωπικές συνεντεύξεις... όλα γίνονται στο Zoom. Πολλοί άνθρωποι που παίρνουν αυτές τις δουλειές δεν έχουν αρκετή εμπειρία ζωής και είναι επιρρεπείς. Τα στοιχεία σας αποδεικνύουν αυτό για το οποίο προειδοποιούμε τον εργοδότη εδώ και χρόνια".

North Wales Police

Η Jennifer Gavan

Η Jennifer Gavan ήταν μια από αυτές τις γυναίκες. Δέχτηκε 150 λίρες για να περάσει λαθραία ένα τηλέφωνο στο κελί του κρατούμενου Alex Coxon και το ζευγάρι πιάστηκε αργότερα να ανταλλάσσει πρόστυχα στιγμιότυπα μέσω WhatsApp. Η Gavan δήλωσε ένοχη για παράβαση καθήκοντος και καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκισης

Η Watson είχε σεξουαλική σχέση με τον έμπορο ναρκωτικών John McGee, ο οποίος εξέτιε ποινή οκτώ ετών για πρόκληση θανάτου από επικίνδυνη οδήγηση, αφού παρέσυρε και σκότωσε έναν άνδρα ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από την αστυνομία. Η Watson και ο McGee έκαναν σεξ στο κελί του κρατουμένου σε αρκετές περιπτώσεις -συμπεριλαμβανομένης της ημέρας των Χριστουγέννων- και διατηρούσαν τακτική επαφή χρησιμοποιώντας ένα μυστικό τηλέφωνο, ενώ η Watson του έστελνε επίσης γυμνές φωτογραφίες και βίντεο του εαυτού της.

Η Gunn ήταν δόκιμη υπάλληλος στο Berwyn όταν άρχισε σχέση με τον ένοπλο ληστή Khuram Razaq. Το ζευγάρι αντάλλασσε "άκρως σεξουαλικές και πορνογραφικές" φωτογραφίες, έστελνε ο ένας στον άλλον ρητά σεξουαλικά βίντεο και μετέδιδε σε ζωντανή ροή πλάνα που τους έδειχναν να επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις. Σε μια περίπτωση η Gunn έφερε λαθραία ένα ζευγάρι εσώρουχα της στη φυλακή για τον Razaq.

Εκπρόσωπος της Ένωσης Αξιωματικών Φυλακών δήλωσε στη Sun: «Στο Berwyn, το προσωπικό που βρίσκεται εκεί μόνο τρεις ή τέσσερις μήνες διδάσκει το νέο προσωπικό. Όταν βάζεις νέο προσωπικό και αναμειγνύεται με έμπειρους κρατούμενους -πολλοί από τους οποίους είναι πλούσιοι- τους επηρεάζουν».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ