Με παραδοσιακό σκωτσέζικο "κιλτ" ο Βασιλιάς Κάρολος: Το χρωματιστό ταρτάν - Θεματικές εμφανίσεις και για τη Βασίλισσα Καμίλα & την Πριγκίπισσα Άννα

Με παραδοσιακή σκωτσέζικη φορεσιά, ο νέος μονάρχης της Αγγλίας!

Ο Bασιλιάς Κάρολος παρακολούθησε πρόσφατα το Braemar Royal Highland Gathering στο Braemar της Σκωτίας, το οποίο αποτελεί μια αγαπημένη παράδοση στο ημερολόγιο της βασιλικής οικογένειας. Η εκδήλωση αυτή, που περιλαμβάνει παραδοσιακά παιχνίδια, γιορτάζει τη σκωτσέζικη κληρονομιά και βρίσκεται κοντά στο κάστρο Balmoral.

Ήταν οι πρώτοι αγώνες Braemar του Βασιλιά Καρόλου από τότε που ανέβηκε στον θρόνο, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο στη βασιλεία του. Συμμετείχε στην εκδήλωση μαζί με τη Βασίλισσα Καμίλα, την Πριγκίπισσα Άννα και τον Σερ Τίμοθι Λόρενς. Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε παραδοσιακή σκωτσέζικη ενδυμασία, το περίφημο “κιλτ”.

Instagram @theroyalfamily

Ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας ανέβασε στο Instagram φωτογραφικό υλικό από το event και σχολίασε:

" Συμμετέχοντας στους θεατές του Braemar Gathering, η Αυτού Μεγαλειότητα εμφανίστηκε για πρώτη φορά με το νέο ταρτάν του Βασιλιά Καρόλου ΙΙΙ... 

Το πράσινο, μπλε και κόκκινο ταρτάν σχεδιάστηκε από την Αρχή Σκωτσέζικων Ταρτάν νωρίτερα φέτος, σε αναγνώριση της ισχυρής υποστήριξης του Βασιλιά στη διατήρηση του πολιτισμού και των παραδόσεων του Highland Dress και των σκωτσέζικων ταρτάν. Το ετήσιο Braemar Gathering πραγματοποιείται το πρώτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Αν και υπάρχουν παρόμοιες συγκεντρώσεις στο Braemar από τις ημέρες του βασιλιά Malcolm Canmore πριν από 900 χρόνια, η συγκέντρωση διεξάγεται με τη σημερινή της μορφή από το 1832. Από το 1848, το Gathering παρακολουθείται τακτικά από τον ηγεμόνα και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας."

Οι φετινοί Αγώνες Braemar είχαν ιδιαίτερη σημασία, καθώς ακυρώθηκαν το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας COVID-19. Η Bασίλισσα Ελισάβετ, η οποία παραδοσιακά συμμετείχε στη διοργάνωση, δεν την παρακολούθησε το 2022 λόγω προβλημάτων κινητικότητας, γεγονός που αποτέλεσε μια σπάνια διακοπή στη μακρόχρονη παρουσία της. Υπήρξε υπερήφανη προστάτιδα του Braemar Royal Highland Society από την ενθρόνισή της το 1952.

Instagram @theroyalfamily

Οι Αγώνες Braemar, που περιλαμβάνουν αθλήματα όπως η ρίψη σπαθιών και οι αγώνες σε λόφους, ήταν μια αγαπημένη οικογενειακή εκδρομή για τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Η βασίλισσα Ελισάβετ συμμετείχε με τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, τα παιδιά και τα εγγόνια της καθ' όλη τη διάρκεια της βασιλείας της. Η τελευταία της παρουσία ήταν το 2019, καθισμένη δίπλα στον βασιλιά Κάρολο, τη βασίλισσα Καμίλα και άλλα μέλη της οικογένειας.

Instagram @theroyalfamily

Διαβάστε επίσης: Ο Βασιλιάς Κάρολος αγκαλιάζει τον μικρό Πρίγκιπα Λουίς – 3 μοναδικές φωτογραφίες του Βρετανού μονάρχη με τον εγγονό του!

Οι Αγώνες Braemar του 2023 πραγματοποιήθηκαν μόλις μια εβδομάδα πριν από την πρώτη επέτειο του θανάτου της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Bασιλιάς Κάρολος και η Bασίλισσα Καμίλα αναμένεται να τιμήσουν την ημέρα ιδιωτικά, πιθανότατα στο κάστρο Balmoral ή στο κοντινό ιδιωτικό τους σπίτι, το Birkhall Estate.

Instagram @theroyalfamily

Instagram @theroyalfamily

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ