Πρώην κατάδικος για ανθρωποκτονία σκότωσε την έγκυο κοπέλα του - Τη μαχαίρωσε μέσα σε καταφύγιο θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στην Αλαμπάμα

Είχε αποφυλακιστεί μόλις πριν 3 μήνες...

Ακόμα ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ανθρωποκτονίας καταγράφηκε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Αλαμπάμα. Ένας άνδρας κατηγορείται για τη δολοφονία της κοπέλας του, η οποία ήταν και έγκυος. Αφορμή είναι η μήνυση που θα κατέθετε εναντίον του για ενδοοικογενειακή βία. Ο άνδρας ήταν πρώην κατάδικος, που είχε μπει φυλακή για τη δολοφονία της τότε κοπέλας του. Η μήνυση θα τον έστελνε αμέσως πίσω στη φυλακή.

Ο 39χρονος Μπράντλεϊ Στόουκς συνελήφθη στο Κολόμπους της Τζόρτζια το απόγευμα του Σαββάτου. Ο φερόμενος ως κατηγορούμενος φαίνεται να μαχαίρωσε την 37χρονη Τρέζορ Χένεσι, κάτι που προκάλεσε τον τραγικό θάνατό της. Το συμβάν σημειώθηκε σε έναν πυροσβεστικό σταθμό. Μάλιστα, η γυναίκα είχε μεταβή εκεί, διότι της είχε δοθεί άδεια να μείνει και να προστατευτεί με αυτόν τον τρόπο από τον επικίνδυνο άντρα, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας, Ράσελ Χιθ Τέιλορ.

Ο πυροσβεστικός σταθμός αποτελούσε καταφύγιο για θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Έτσι η Χένεσι είχε μετακομίσει στον σταθμό μέχρι να είναι ασφαλής, καθώς δεν μπορούσε να επιστρέψει στο σπίτι που μοιράζονταν οι δυο τους.

Ωστόσο, ο Στόουκς έμαθε πού βρισκόταν και πήγε εκεί το βράδυ της Παρασκευής για να την περιμένει. Ο δράστης τη μαχαίρωσε επανειλλημένα. Στη συνέχεια έκρυψε το αυτοκίνητό της πίσω από έναν αχυρώνα και κατάφερε να ξεφύγει οδηγώντας δικό του όχημα.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στην 8η βδομάδα της εγκυμοσύνης της, πριν τη σκοτώσει ο πατέρας του παιδιού της, ο οποίος και κατηγορείται για δυο ανθρωποκτονίες από πρόθεση.

Η πρώτη φυλάκιση για ανθρωποκτονία

Ο Στόουκς είχε βγει από τη φυλακή πριν μόλις 3 μήνες και συγκεκριμένα στις 2 Ιουνίου. Στη φυλακή εξέτισε 14 χρόνια από την ποινή των 16 ετών που του είχε επιβληθεί. Τότε η κατηγορία αφορούσε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Αφορούσε τον πυροβολισμό και τον θάνατο της τότε κοπέλας του Κρίσταλ Μπέιλι. Το περιστατικό είχε συμβεί το 2008.

Η αναφορά της αστυνομίας

«Πιστεύω ότι τα στοιχεία σε αυτή την υπόθεση θα δείξουν ότι το κίνητρο του Στόουκς για το έγκλημα αυτό ήταν ότι είχε καταλάβει πως η Χένεσι επρόκειτο να τον καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία, γεγονός που θα παραβίαζε την αναστολή του και θα τον έστελνε πίσω στη φυλακή για το υπόλοιπο της ποινής του» δήλωσε ο σερίφης της κομητείας, Ράσελ Χιθ Τέιλορ.

Μέχρι στγμής δεν έχει γίνει γνωστό γιατί δεν συνελήφθη νωρίτερα, καθώς η Χένεσι είχε καταθέσει δυο φορές μήνυση για ενδοοικογενειακή βία. Με την αδικοχαμένη γυναίκα, ο δράστης άρχισε να βγαίνει λίγο μετά την αποφυλάκισή του.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται το μαχαίρι με το οποίο φαίνεται να σκότωσε τη φίλη του, καθώς και το αυτοκίνητο του.

Ο Στόουκς αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, για τις οποίες αν καταδικαστεί θα του επιβληθεί θανατική ποινή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ