Ο Γιώργιος Μαλούχος γράφει για τις φωτιές στην Ελλάδα: Είμαστε πλέον καταραμένοι, μετανοείτε!

1.610.080 στρέμματα στάχτες, μηδέν ευθύνες

Οχι. Οι άλλες χώρες, οι γειτονικές μας ειδικά, δεν βιώνουν κλιματική αλλαγή. Είναι… μια χαρά. Ούτε αντιμετωπίζουν παρόμοιες κλιματολογικές συνθήκες. Μα τι είναι αυτές οι ανοησίες; Ασφαλώς και για όλους ισχύουν τα ίδια. Τότε γιατί η Ελλάδα έχει φέτος αύξηση 270% στις εκτάσεις που καίγονται, ενώ, λ.χ., η Γαλλία 68% ή το Μαρόκο 43%, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσαν προχθές tanea.gr;

Η απάντηση είναι πολύ απλή, απλώς σας την κρύβουν: είμαστε πλέον καταραμένοι. Αυτή είναι η μεγάλη, κρυμμένη αλήθεια. Και είμαστε καταραμένοι επειδή αλλάζουμε ταυτότητες και βάζουμε μονάχοι μας το τσιπάκι με τον 666 και το χάραγμα.

Γιατί λοιπόν σας κάνει εντύπωση που καιγόμαστε; Δεν βλέπετε ότι η θεία δίκη πέφτει με ορμή πάνω στο κεφάλι μας; Τι άλλο χρειάζεστε επιτέλους για να το καταλάβετε; Μετανοείτε!

Γράφει ο Γεώργιος Π. Μαλούχος στο in.gr

Λοιπόν: απ’ όλες τις αστειότητες που ακούστηκαν προχθές στη Βουλή για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για την τεράστια καταστροφή που συντελέστηκε στην Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες, απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, απ’ τα Δωδεκάνησα μέχρι τον, τραγικό πλέον, Εβρο, αυτή ήταν η μόνη που δεν ακούσαμε – ακόμα τουλάχιστον.

Και μάλλον δεν την ακούσαμε μόνον για έναν λόγο: επειδή απλώς το «χάραγμα» η κυβέρνηση το φέρνει, αλλά και με τις φωτιές η ίδια ήταν που έχασε ολοκληρωτικά τη μάχη.

Οπότε, βασικά, τέτοια ιστορία δεν βγαίνει… Ομως, επί της ουσίας, και όλες οι άλλες που ακούσαμε στην προσπάθεια να δικαιολογηθούν τα όσα αδιανόητα και εντελώς αδικαιολόγητα έχουν συμβεί, δεν απέχουν τελικά και πολύ από τα παραπάνω: αμφότερα στηρίζονται στην παραδοχή ότι απευθύνονται σε κοινό το οποίο δεν διαθέτει στοιχειώδη νοημοσύνη, ούτε ελάχιστη κρίση. Και το διά ταύτα ήταν το γνωστό: φταίνε οι πάντες και τα πάντα, εκτός από εκείνους που έχουν την ευθύνη της χώρας, δηλαδή την κυβέρνηση: αυτή ούτε είδε, ούτε άκουσε, ούτε έκανε τίποτα στραβό. Ο,τι έκανε ορθώς το έκανε και μπράβο της και του χρόνου… Μα καλά, δεν ντρέπονται; Προφανώς όχι βέβαια…

Είναι αλήθεια ότι η απαράδεκτη ανατολίτικη αυτή αντίληψη της πολιτικής λογοδοσίας δεν είναι ένα φαινόμενο που περιορίζεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά που διαπερνά την ελληνική πολιτική ζωή περίπου στο σύνολό της. Ομως, την ίδια ώρα, είναι επίσης αλήθεια, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την έχει εξελίξει σε πρωτοφανή επίπεδα, που δεν έχουμε ξαναδεί. Εχει γίνει κάτι σαν μόνιμη γραμμή άμυνας για όλα. Και παρά τις εκλογικές επιδόσεις της, κάνει λάθος αν πιστεύει ότι αυτό θα της βγει τελικά σε καλό.

Οσο όμως κρατά αυτή η ψευδαίσθηση και όσο ισχυρή και αν είναι λόγω της απουσίας αντιπολίτευσης, οι κυβερνώντες δεν είναι ανόητοι. Ξέρουν πολύ καλά, καλύτερα απ’ τον καθένα ποια είναι η πραγματικότητα – άσχετα τι λένε. Ξέρουν λοιπόν ότι η χώρα υπέστη μία τεράστια, πρωτοφανή και απολύτως δυσανάλογη με κάθε άλλη μεσογειακή, ευρωπαϊκή, ασιατική, ή και αφρικανική χώρα, καταστροφή. Που είναι αδύνατον να δικαιολογηθεί με τρόπο που θα απάλλασσε την ίδια την κυβέρνηση από τις ευθύνες της. Η οποία με δύο λόγια ήταν κάτι ανάμεσα σε εντελώς ανύπαρκτη και εντελώς ανίκανη. Και, τώρα, επικαλείται τέρατα για να το κρύψει. Αλλά, φυσικά, δεν κρύβεται.

Γιατί μέχρι το τέλος Αυγούστου, μιλάμε για 1.610.080 στρέμματα που έγιναν κάρβουνο, με δεύτερη χώρα την, πολλαπλάσια σε έκταση Ισπανία με τα μισά, 843.150 καμένα στρέμματα και τρίτη την Ιταλία με 630.610 στρέμματα. Και, όλα αυτά, με τις πυρκαγιές στην Ισπανία να έχουν άνοδο κατά 80%, ενώ στην Ελλάδα μείωση κατά 20% στους μέσους όρους 20ετίας 2002 – 2022! Και αυτά, είναι τα ευρωπαϊκά στοιχεία, που καλό θα ήταν να σταματήσει να τα θέτει υπό αμφισβήτηση όποιος δεν του αρέσουν, ειδικά όταν είναι κατά τα λοιπά φανατικός ευρωπαϊστής, γιατί, τελικά, απλώς γελοιοποιείται.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ