Επίδομα θέρμανσης: Μικρό «λίφτινγκ» σε κριτήρια & ποσά - αυξάνονται οι δικαιούχοι

Οι αιτήσεις πιθανότατα θα ξεκινήσουν στις 15 Οκτώβρη

Το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει δηλώσεις σχετικά με ό,τι νεότερο αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης. Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε ήδη ψηφισμένα νομοσχέδια αλλά και σε αλλαγές.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να ανακοινωθεί αύξηση στο ποσό της επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης. Η αύξηση αυτή αφορά φυσικά και άλλους τρόπους θέρμανσης όπως το φυσικό αέριο.

Την ίδια ώρα θα αυξηθούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, με αποτέλεσμα χιλιάδες ακόμη νοικοκυριά να μπορέσουν να ωφεληθούν από το επίδομα.

 

 

Την περσινή χρονιά η επιδότηση έφτασε συνολικά τα 300 εκατομμύρια ευρώ για τη θέρμανση των νοικοκυριών και έφτασε σε 1.300.000 σπίτια, ενώ το 2021 το ποσό ανερχόταν στα 174 εκατομμύρια και οι δικαιούχοι ήταν 1.000.000.

Το ποσό της επιδότησης καθορίζεται από ένα συντελεστή που καθορίζεται από το πόσο ψυχρή είναι μια περιοχή που ξεκινά από το 0,12 σε νησιωτικές περιοχές και φτάνει έως και το 1,62 στη Βόρεια Ελλάδα.

Για παράδειγμα στην Αττική, μια οικογένεια με δύο παιδιά δικαιούται γύρω στα 210 ευρώ, ενώ στη Θεσσαλονίκη γύρω στα 350. Σε πιο βόρειες περιοχές όπως η Φλώρινα και η Κοζάνη τα ποσά αγγίζουν ακόμη και τα 600 ευρώ.

Η φετινή τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κινηθεί γύρω στο 1,40 - 1,50.

Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια;

Τα εισοδηματικά κριτήρια θα κινηθούν ως εξής:

  • 'Εως 16.000 για τους άγαμους
  • Έγγαμοι έως 24.000 (προσαύξηση 3.000 για κάθε παιδί)

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις;

Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων θα είναι πιθανότατα από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ