Γιάννης Μώραλης: «Σοκαρίστηκα από τη δολοφονία του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά» - «Να τον σπρώξουν στη θάλασσα;» (βίντεο)

Τι είπε ο Γιάννης Μώραλης για τα καιρικά φαινόμενα και τις υποδομές της χώρας

Για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά το βράδυ της Τρίτης (5/9) μίλησε το πρωί της Πέμπτης (7/9) ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. «Σοκαρίστηκα από τη δολοφονία του» είπε χαρακτηριστικά.

«Να τον σπρώξουν να πέσει στη θάλασσα; Να αδιαφορούν παντελώς, να γυρίσουν την πλάτη τους και να φύγει το καράβι; Και να αφήσουν τον άνθρωπο να πνιγεί, να τους φωνάζουν οι επιβάτες από πάνω;», αναρωτήθηκε.

«Πρέπει να το δούμε ως κοινωνικό φαινόμενο, τη ζούγκλα που υπάρχει στην κοινωνία. Το κράτος έλειπε. Νομίζω τα τελευταία φαινόμενα δείχνουν μία αδυναμία του κράτους να αντιμετωπίσει τέτοια φαινόμενα. Αυτό δεν αφορά την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά όλες τις δομές του κράτους» τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Παράλληλα, ο Γιάννης Μώραλης σχολίασε πως το κράτος αντιδρά αργά σε απλά ζητήματα, φέρνοντας ως παράδειγμα μία δομή του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί, όπως είπε, παράνομα και δίχως αδειοδότηση δίπλα σε σχολική μονάδα. Τόσο ο ίδιος όσο και το δημοτικό συμβούλιο το έχουν καταγγείλει, ωστόσο δεν υπήρξε αντίδραση από τους αρμόδιους φορείς.

«Δεν νομίζω ότι οι υποδομές της χώρας είναι τέτοιες για να αντιμετωπίσουμε τα φυσικά φαινόμενα και καταστροφές»

«Δεν νομίζω ότι οι υποδομές της χώρας είναι τέτοιες για να αντιμετωπίσουμε τα φυσικά φαινόμενα και καταστροφές. Βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια ότι δεν έχουμε αλλάξει τις υποδομές μας. Μας πρόλαβε η κλιματική κρίση, είναι εδώ», είπε ο Γιάννης Μώραλης αναφερόμενος στην κακοκαιρία Daniel που πλήττει τη χώρα μας.

«Πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι τα φαινόμενα αυτά τα βλέπουμε σε κράτη με ισχυρές οικονομίες και δυνατές υποδομές, όπως Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Καναδά. Άρα κάτι διαφορετικό γίνεται εδώ και έχουμε μείνει πίσω. Δεν ξέρω εάν προλαβαίνουμε με τους ρυθμούς που γίνονται τα έργα. Η κρίση πάει πιο γρήγορα από ότι πάμε εμείς».

Δείτε ακόμα: Το βίντεο της ημέρας: Πατέρας έβαλε το παιδί και το σκυλί σε φουσκωτό στρώμα για να τους σώσει - Το νερό έχει φτάσει έως τον λαιμό

Ιδιαίτερα, τόνισε πως πέρα από την πρόληψη, θα πρέπει να ξεκινήσουν γρήγορα τα έργα των υποδομών στη χώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ