Σοκαριστικές οι καταστροφές της κακοκαιρίας Daniel: Απεγκλωβισμοί με τη βοήθεια του στρατού - Μαγνησία, Καρδίτσα και Τρίκαλα στο έλεος

Απίστευτα προβλήματα...

Η κακοκαιρία Daniel προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Πολλοί άνθρωποι εγκλωβίστηκαν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. 

Οι χθεσινές εικόνες από το Πήλιο συγκλονίζουν, καθώς τα μπάζα και τα λασπόνερα κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Και σε Καρδίτσα και Τρίκαλα σημειώθηκαν σντίστοιχα περιστατικά.

Eurokinissi

Eurokinissi

Εκκενώσεις διά θαλάσσης στο Πήλιο

Χθες εκκενώθηκε λίγο μετά τις 15.00 το μεσημέρι ο οικισμός Μικρό στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Ο Δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός σε συνεργασία με τον Λιμεναρχείο Βόλου απέστειλε το πλοιάριο “Ταρζάν” και απεγκλώβισε 106 κατοίκους και επισκέπτες που είχαν αποκλειστεί στην περιοχή χωρίς ρεύμα και νερό εδώ και τρεις ημέρες, καθώς η οδική σύνδεση έχει διακοπεί.

Eurokinissi

Eurokinissi

Μάλιστα, στην περιοχή χρειάστηκε να επέμβει και ο στρατός για να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν συντομότερα το οδικό δίκτυο που ενώνει το νότιο Πήλιο με τον Βόλο. Τοποθετήθηκε πτυσσόμενη γέφυρα, μήκους περίπου 30 μέτρων.

Eurokinissi

Eurokinissi

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από το πρωί της Τρίτης έχουν γίνει συνολικά 1.881 διασώσεις - απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, με τις 110 να αφορούν διασώσεις από αέρος σε χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων που πλημμύρισαν και συγκεκριμένα:

-24 (23 και 1 μωρό) άτομα καθώς και 1 σκύλος από Αγία Τριάδα Καρδίτσας
-28 άτομα από Παλαμά Καρδίτσας
-25 άτομα από Μεταμόρφωση Καρδίτσας
-1 άτομο από Κοσκινά Καρδίτσας
-11 άτομα από Ψαθοχώρι Καρδίτσας

Κλείσιμο

-15 άτομα από Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων
-4 άτομα από Ερμήτσι Καρδίτσας
-2 άτομα από Αστρίτσα Καρδίτσας.

Eurokinissi

Eurokinissi

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ