Λιθουανία: Το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο – Μοναδικές φωτογραφίες

Αν σας αρέσουν τα ηλιοβασιλέματα, σας βρήκαμε το καλύτερο

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να επσικεφτούν την Σαντορίνη τα καλοκαίρια, για έναν και μόνο λόγο. Τα ηλιοβασιλέματα!

Άλλοι επιχειρηματολογούν υπέρ άλλων νησιών και οι Βορειοελλαδίτες για την Χαλκιδική!

Σας βρήκαμε όμως ένα ηλιοβασίλεμα διαφορετικό, που η μαγεία του θα σας κάνει να ταξιδέψετε μέχρι... τη Λιθουανία.

 

 

Μέσα από τεράστιους αμμόλοφους, ξεπροβάλει μια εντυπωσιακή παραλία. Τα κύματα αγγίζουν τη λευκή άμμο, και ο ήλιος βυθίζεται μέσα τους.

Daily Mail

Οι ακτές της Βαλτικής αποτελούν ένα από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο! Η Νίδα αποτελεί ένα παραθαλάσσιο θέρετρο που βρίσκεται σε αμμόλοφους.

Daily Mail

Η Λιθουανία κατέχει το βόρειο μισό αυτής της χερσονήσου, η Ρωσία το υπόλοιπο, στον θύλακα του Καλίνινγκραντ. Οι γιγάντιοι αμμόλοφοι αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και έχουν προσελκύσει εδώ και καιρό ένα πλήθος επισκεπτών. Ο Sigmund Freud συνήθιζε να κάνει διακοπές στη Λιθουανία, όπως και ο Jean-Paul Sartre, ο οποίος στάθηκε στην κορυφή του γιγαντιαίου αμμόλοφου 170 ποδιών και δήλωσε: «Για πρώτη φορά στη ζωή μου έχω τα σύννεφα στα πόδια μου».

Daily Mail

Με το παρατσούκλι Σαχάρα της Λιθουανίας, αυτή η περιοχή έχει μια πολύπλοκη και ταραχώδη ιστορία. Ανήκε στην Πρωσία, τη Γερμανία και τη Σοβιετική Ένωση και μετά την πτώση του Σιδηρούν Παραπετάσματος επέστρεψε στη Λιθουανία.

Διαβάστε επίσης: Μοναδικές πανοραμικές λήψεις με την αντανάκλαση της βροχής στους δρόμους της Λιθουανίας - Φώτο

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ