Νέο χιονοδρομικό κέντρο στα γραφικά Ανώγεια της Κρήτης!

Κέντρο ορειβατικού σκι φιλοδοξεί να δημιουργήσει στα ορεινά Ανώγεια η δημοτική αρχή, που ήδη έχει καταθέσει το σχετικό φάκελο και περιμένει την έγκριση δημοπράτησης, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες ανακατασκευής του παλιού χιονοδρομικού κέντρου.

Κέντρο ορειβατικού σκι φιλοδοξεί να δημιουργήσει στα ορεινά Ανώγεια η δημοτική αρχή, που ήδη έχει καταθέσει το σχετικό φάκελο και περιμένει την έγκριση δημοπράτησης, προκειμένου να γίνουν οι εργασίες ανακατασκευής του παλιού χιονοδρομικού κέντρου.


Ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης μίλησε στον Team FM και την πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» για την προσπάθεια αυτή, σημειώνοντας πως οι υποδομές για το ορειβατικό σκι δεν είναι τόσο απαιτητικές, όπως εκείνες για το επαγγελματικό σκι και επομένως δίνεται η δυνατότητα στην περιοχή να αναπτύξει τη συγκεκριμένη δράση.

«Το ορειβατικό σκι είναι πιο απλό και πιο προσιτό. Χρειάζεται ένα καλό πεδίο εκμάθησης, ενώ οι υποδομές προβλέπουν να υπάρχουν οργανωμένα ορειβατικά καταφύγια, από όπου να μπορούν να εξορμούν ή να γίνονται τα μαθήματα και να καταλήγουν εκεί οι εκπαιδευόμενοι σκιέρ», σημείωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Η δημοτική αρχή περιμένει την έγκριση δημοπράτησης του έργου, που προβλέπει την ανακατασκευή του παλιού χιονοδρομικού σε ένα σύγχρονο ορειβατικό κέντρο, που θα μπορεί να υποστηρίξει σοφτ ενέργειες χιονιού.

ΕΡΓΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Η δημοτική αρχή παράλληλα προγραμματίζει μία σειρά από έργα, στοχεύοντας να αναδείξουν τα Ανώγεια ως έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η αξιοποίηση του Ιδαίου Άντρου, που πλέον είναι χώρος επισκέψιμος και γίνονται ενέργειες για να καταλήξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στο πώς θα λειτουργεί.

Επιπλέον, η δημοτική αρχή επιχειρεί την ανασκατασκευή του περιπτέρου στο Ιδαίο Άντρο, για το οποίο ο κ. Κεφαλογιάννης σχολίασε:

«Είμαστε σε καλό δρόμο και πιστεύουμε ότι θα εγκριθεί η ένταξη της ανακατασκευής του περιπτέρου που βρίσκεται κάτω από το Ιδαίο άντρο, που για πολλά χρόνια αποτέλεσε σημείο παραπόνων των επισκεπτών στο χώρο. Ήταν ένα αίτημα της ανωγειανής ηθικής αυτό το κτήριο να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει».

Σε ό,τι αφορά τον αρχαιολογικό χώρο της Ζωμίνθου, όπου η αρχαιολόγος Έφη Σακελλαράκη με τους συνεργάτες της έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες, εκτιμάται ότι σύντομα θα είναι δυνατό να ξεκινήσουν ξεναγήσεις.
Ακόμα ο δήμος Ανωγείων προγραμματίζει τη δημιουργία του «τόπου του βοσκού», όπου ο επισκέπτης θα μπορεί με βιωματικές δράσεις να γνωρίζει από κοντά τη δουλειά του κτηνοτρόφου, ενώ υπό δημοπράτηση βρίσκεται και το κέντρο πληροφόρησης του Φυσικού Πάρκου Ψηλορείτη.

Υπό δημοπράτηση βρίσκεται και το έργο για την διαμόρφωση του χώρου για την Μουσική Ακαδημία Ανωγείων, ενώ, τέλος, η δημοτική αρχή στοχεύει στην ένταξη ενός κέντρου υφαντικής, όπου στο χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου στο Περαχώρι, θα δίνεται η δυνατότητα ανάδειξης της υφαντικής τέχνης.

Πηγή: http://www.ekriktiko.gr/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ