Εκδήλωση στη ΔΕΘ: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» - Αύριο Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Μην χάσετε την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη ΔΕΘ!

Στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τα Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας Perrotis College και Europe Direct Θεσσαλονίκης – ΚΕΔΗΘ συνδιοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 στις 18:00 στην αίθουσα Β του Συνεδριακού Κέντρου Νικόλαος Γερμανός στον χώρο της ΔΕΘ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:

Α. Την αποστολή της ΕΕ σήμερα θα αναπτύξουν ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης και η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Νιόβη Ρίγκου.

Β. Την αναπτυξιακή στρατηγική της Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλύσουν ο αναλυτής οικονομικών πολιτικών της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (DG ECFIN) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βασίλης Νικήτας και η υπεύθυνη θεσμικών σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΠ-ΕΙΒ) Μαριάννα Ναθαναήλ.

Γ. ΤηνΤεχνητή νοημοσύνη, νέες μορφές απασχόλησης και νέες δεξιότητες θα συζητήσουν ο ευρωβουλευτής Κωνσταντίνος Αρβανίτης (Η Αριστερά), ο επικεφαλής του τμήματος «Οριζόντιων Πολιτικών» και επικεφαλής του Γραφείου Αθηνών της Γενικής Διεύθυνσης Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ (DG REFORM Γιάννης Χατζηγιάννης και ο εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης – CEDEFOP Κωνσταντίνος Πουλιάκας.


Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος
Κική Τσιλιγγερίδου.

Για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση θα πρέπει να εγγραφείτε εδώ.
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 (Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών), από τις 18:00 έως τις 20:00 το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα στο περίπτερο της Αντιπροσωπείας (Νο10)καλούν τους δημοσιογράφους σε ανεπίσημη συνάντηση με cocktail αλλά και για να παρακολουθήσουμε μαζί την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Παγκόσμια ημέρα εθελοντικού καθαρισμού ακτών: Κελλάριος Όρμος» το οποίο θα προβληθεί με τη συμβολή του Europe Direct Θεσσαλονίκης – ΚΕΔΗΘ.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ