Θάνατος 20χρονης στα Γιάννενα: Εισήχθη με αμυγδαλίτιδα, κατέληξε με σηπτικό σοκ και καρδιακή ανακοπή (βίντεο)

Η εισήχθη στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Ιωαννίνων στις 5 Σεπτεμβρίου, με σοβαρής μορφής οξεία αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα και λεμφαδενοπάθεια. 

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον αιφνίδιο θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα, η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο με σοβαρής μορφής οξεία αμυγδαλίτιδα και κατέληξε από ανακοπή καρδιάς.

Η 20χρονη, που έφυγε χθες από τη ζωή, εισήχθη στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Ιωαννίνων στις 5 Σεπτεμβρίου, με σοβαρής μορφής οξεία αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα και λεμφαδενοπάθεια, και έλαβε την κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή σύμφωνα με τις υποδείξεις και των λοιμωξιολόγων του νοσοκομείου.

Μάλιστα, υποβλήθηκε σε έλεγχο με CT τραχήλου, η οποία ανέδειξε έντονη διόγκωση των αμυγδαλών χωρίς παραφαρυγγικό απόστημα.

 

 

Μία εβδομάδα μετά, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, και ενώ εξακολουθούσε να νοσηλεύεται, η 20χρονη παρουσίαζε ελαφρά βελτίωση της κλινικής εικόνας. Ωστόσο, χθες, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, παρουσίασε αιφνίδια και ραγδαία επιδείνωση, με κλινική εικόνα ενδαγγειακής πήξης και ανεπάρκεια πολλών οργανικών συστημάτων.

 

 

Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 45 λεπτά

Αμέσως υποβλήθηκε σε ΚΑΡΠΑ διάρκειας 45 λεπτών, ενώ της τοποθετήθηκε και κεντρικός φλεβικός καθετήρας στην ΑΡ μηριαία φλέβα, από την οποία ανέπτυξε αιμάτωμα μηρού λόγω διαταραχών πήξης. Ωστόσο, οι προσπάθειες των γιατρών δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα και η 20χρονη έφυγε από τη ζωή.

Πιθανή αιτία θανάτου θεωρείται η διάχυτη ενδαγγειακή πήξη σε έδαφος λοίμωξης που οδήγησε σε σήψη και σηπτικό σοκ μη ανταποκρινούμενο στα ινότροπα και τελικά σε καρδιαναπνευστική ανακοπή που δεν ανταποκρίθηκε σε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ