Λιβύη: Ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πλημμύρες - Εκτιμήσεις για 20.000 νεκρούς - Σοκάρουν οι εικόνες

Νεκροί κείτονται στους δρόμους...

Οι συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel στη Λιβύη είναι ανυπολόγιστες. Κτίρια και αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν είναι ακόμα σαφής ο αριθμός των νεκρών, καθώς η θάλασσα ξεβράζει συνεχώς πτώματα. Ο αριθμός μέχρι τώρα έχει φτάσει στους 11.000 και υπολογίζεται ότι ο πραγματικός ξεπερνάει τους 20.000.

Μετά την Ελλάδα, η κακοκαιρία Daniel έπληξε κατά το διάστημα 9-12/9, τη Βόρεια Αφρική και ιδιαίτερα τη Λιβύη.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 30.000 άτομα εκτοπίστηκαν από την πόλη Ντέρνα, η οποία επλήγη περισσότερο από τον κακοκαιρία και πάνω από 6.000 από άλλες περιοχές.

Η Ντέρνα αλλά και άλλες πόλεις που έχουν χτυπηθεί από την κακοκαιρία αποτελει υγιειονομική βόμβα, καθώς νεκροί υπάρχουν παντού στους δρόμους. Για να αποφευχθεί η εξάπλωση ασθενειών τους θάβουν όλους μαζί σε κοινό τάφο. Τα δυο νοσοκομεία της πόλεις έχουν γίνει νεκροτομεία.

Διαβάστε επίσης: Όταν η Σαχάρα απέκτησε... λίμνες: Οι πλημμύρες του «Daniel» άλλαξαν τη Λιβύη - Δείτε το πριν και το μετά από τον δορυφόρο

Η πλημμύρα προκλήθηκε από την κατάρρευση δύο φραγμάτων έξω από την πόλη Ντέρνα, που είχε σαν συνέπεια να εξαπολυθεί ένας χείμαρρος νερού στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε επίσης: Βιβλική καταστροφή στη Λιβύη: Συνταρακτικές εικόνες και βίντεο από το νερό που αφήνει χιλιάδες νεκρούς

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ