Τα μαγικά ηλιοβασιλέματα σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάτμο και Ηράκλειο - Η αξέχαστη επίσκεψη στην Έφεσο - Το ταξίδι της ζωής σας με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia

Η ομορφότερη κρουαζιέρα!

Κρουαζιέρα θα σε πάω”, όσο συνηθισμένο και χιλιοακουσμένο είναι αυτό το όμορφο τραγούδι άλλο τόσο νομίζει πως είναι κανείς το ταξίδι σε Μύκονο Σαντορίνη Πάτμο Ηράκλειο, Κουσάντασι ίσως λίγο η Έφεσος, το σπανιότερο. Αλλά και εκείνο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστός προορισμός. Και όμως όσες φορές και να έχετε επισκεφθεί την Μύκονο, όσες φορές κι αν έχετε πάει στη Σαντορίνη και στο Ηράκλειο της Κρήτης η πραγματική κρουαζιέρα, το ταξίδι πάνω σε ένα κρουαζιερόπλοιο σαν το Ολυμπία, είναι μία συναρπαστική εμπειρία.

Ξεκινάω βάζοντας αμέσως 10 με τόνο σε αυτή την κρουαζιέρα στο Αιγαίο γιατί πραγματικά όσες φορές κι αν φτάνει κανείς σε αυτά τα νησιά με κρουαζιερόπλοιο, η εμπειρία είναι εντελώς διαφορετική. Χωρίς καμιά διάθεση ρομαντισμού, θα έλεγα ότι είναι μαγική. Πρόκειται για μία κρουαζιέρα 3 διανυκτερεύσεων, κατά την οποία κάποιος καταφέρνει να επισκεφθεί 5 προορισμούς!

Μια φορά κι ένα καιρό, λοιπόν, σαν παραμύθι ξεκινάει η κρουαζιέρα. Αν μάλιστα έχετε καλή διάθεση και καλή παρέα όπως είχα εγώ σ’ αυτό το τριήμερο, που το Ολυμπία διέσχισε το πραγματικά απέραντο μπλε και μάλιστα από τη μία άκρη του Αιγαίου έως την άλλη, διαπλέοντας τα ήρεμα και γαλήνια νερά και κατάπλέοντας στο λιμάνι στην πεντάμορφη των Κυκλάδων, την Μύκονο, τότε θα αντιληφθείτε. Το ταξίδι με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia αποτελεί μια μοναδική εμπειρία που δεν μπορεί να συγκριθεί σε τίποτα με το να ταξιδεύετε με το πλοίο της γραμμής ή ένα ταχύτατο φέρρυ. Προσφέρει μια πολυτέλεια και άνεση, ενώ ταυτόχρονα δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε απίθανους προορισμούς, χωρίς να έχετε να σκεφτείτε τίποτα.

Καταρχάς πλησιάζοντας στη Μύκονο και βλέποντάς την σχεδόν ολόκληρη από μακριά κι από κοντά, ατενίζοντας από ψηλά το κατάλευκο νησί, η θέαση και μόνο είναι ασύγκριτη με οποιαδήποτε άλλη φορά έχετε πάει στο νησί. Δεν θα γλιτώσετε την αίσθηση ότι συμμετέχετε σε ταινία ή σε εκείνα τα όμορφα, είναι η αλήθεια σήριαλ ελληνικά ή διεθνή, με ιστορίες και πλοκή, που διαδραματίζονται μέσα σε ένα κρουαζιερόπλοιο. Κατεβαίνετε λοιπόν στο νέο λιμάνι και νιώθετε σαν να είστε εκείνο το ζευγάρι με το ψαθάκι και το καπελάκι. Κάνετε το ταξίδι των ονείρων σας, και γιατί όχι;

Η χώρα της Μυκόνου διατηρεί τον κοσμοπολίτικο αέρα της δεκαετίας του '60, αλλά ο οδοστρωτήρας του νεοπλουτισμού δεν την έχει αφήσει ανέγγιχτη. Έχει όμως κι αυτό το γούστο του, γιατί εσείς ξέρετε ότι θα απολαύσετε την βόλτα σας στα σοκάκια στα στενά και τις θαυμάσιες γωνιές αυτού του νησιού. Θα λέτε πήγα Μύκονο, αλλά είστε απλώς περαστικοί. Με εννοείτε; Έτσι το βράδυ δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε μια περιουσία για να φάτε και να διασκεδάσετε, αφού το πανέμορφο κρουαζιερόπλοιο σάς περιμένει και για να φάτε και για να απολαύσετε το δείπνο σας μέσα από μια τεράστια ποικιλία εδεσμάτων και ποτών, αλλά και όμορφες μουσικές και καλή παρέα. Τίποτε δεν είναι τυχαίο μέσα στο κρουαζιερόπλοιο και τίποτε δεν έχει αφεθεί χωρίς να έχει προετοιμαστεί σωστά. Θέλετε δείπνο με κεριά, το έχετε. Θέλετε δείπνο με πολλή παρέα και θορυβώδεις συνταξιδιώτες; Το έχετε. Θέλετε να απομονωθείτε στην καμπίνα σας και εκεί μπορείτε να γευθείτε το δείπνο σας. Όταν πέφτει η νύχτα αξίζει να λέτε εδώ θέλω να μείνω 1000 και 1 νύχτες. Αλλά και το απόγευμα, όταν τα ροζ και τα πορτοκαλί χρώματα του ηλιοβασιλέματος διαπερνούν το παράθυρο σας, το φινιστρίνι σας καλύτερα, και η μαγεία του δειλινού σάς δίνει την ευκαιρία να δείτε το τέλος της ημέρας.

Όπως δεν θα το δείτε πουθενά και όπως το πλοίο κατευθύνεται προς το Κουσάντασι, είστε έτοιμοι για μία εκδρομή στην αρχαία Έφεσο; Πίσω στο Ολυμπία για μία ακόμη όμορφη μέρα, όπου στο τέλος της θα δειπνήσετε ή θα διασκεδάσετε, σαν να είστε εσείς και οι συνταξιδιώτες σας, οι μόνοι πάνω στη γη, μακριά από τον θόρυβο της πόλης, μακριά ακόμη και από τον θόρυβο των νησιών, που το καλοκαίρι γεμίζουν κόσμο. Είστε εσείς και τα αστέρια, εσείς και η πανσέληνος.

 

 

 

 

Αν είστε τυχεροί να ταξιδεύετε με κρουαζιερόπλοιο και να έχει πανσέληνο, τότε ναι μπορείτε να αναφωνήσετε “la vita e bella”. Γιατί είναι όμορφη η ζωή σε ένα κρουαζιερόπλοιο; Γιατί ξέρεις ότι θα σε πάει όμορφα στην Πάτμο, καθώς εσύ θα κάνεις το μπάνιο σου σε μία από τις πισίνες, θα πίνεις το κοκτέιλ σου. Η αλήθεια είναι πως πρέπει πριν και μετά από μία κρουαζιέρα να έχεις κάνει δίαιτα γιατί μέσα στο κρουαζιερόπλοιο αδύνατον να κρατήσεις γραμμή και να αντισταθείς στους πειρασμούς.

Στην Πάτμο η αρχοντιά του νησιού που γίνεται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο της μόδας, σε συνεπαίρνει. Η γαλήνη του νησιού και τα ωραία της τοπία είναι ορατά κατά την άφιξη στον φυσικό λιμένα της. Αποκάλυψη πραγματική όταν το πολυώροφο πλοίο την προσεγγίζει σε ήρεμα νερά.

Και συνεχίσαμε για Κουσάντασι που σημαίνει το Νησί των πουλιών. Φτάσαμε στον αρχαιολογικό χώρο της διάσημης Εφέσου. Το νησί των Περιστεριών είναι η πιο όμορφη αρχαία πόλη που έχω δει ποτέ. Ένα μέρος που κρύβει τους θησαυρούς των Ελλήνων και των Ρωμαίων. Κτίρια διατηρημένα σε καλή κατάσταση, μια εκπληκτική Βιβλιοθήκη, θέατρο το μεγαλύτερο που διασώζεται από την αρχαιότητα και άλλα πολλά.

Η κρουαζιέρα δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τη λεβεντογέννα Κρήτη και το όμορφο Ηράκλειο, με τα σοκάκια και τα παλιά αρχοντικά να δελεάζουν τον επισκέπτη να κατέβει αμέσως από το πλοίο και να περιπλανηθεί στο ιστορικό παρελθόν της πόλης, το οποίο συναντά το καινούριο. Οι ντόπιες παραδοσιακές συνταγές μαγειρεμένες με πολλή αγάπη σε δελεάζουν να δοκιμάσεις αμέσως μόλις κατέβεις στο λιμάνι. Η ζεστασιά και η φιλοξενία των κατοίκων θα σε κάνουν να θες να μείνεις για πάντα εκεί, να ατενίζεις το ηλιοβασίλεμα δίπλα από τον φάρο του Ηρακλείου, έτσι όπως δύει ο ήλιος και χάνεται μέσα στα κρυστάλλινα νερά.

Σε ένα τέτοιο ονειρικό ταξίδι, η μαγευτική Σαντορίνη, με το Ηφαίστειο και την καλντέρα να περιμένουν να τα εξερευνήσεις, είναι ο ιδανικός προορισμός για να ολοκληρώσεις αυτόν τον υπέροχο κύκλο. Η θέαση τους από το πλοίο και μόνο σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο διαβολική είναι η ομορφιά που κρύβεται εκεί. Ένα αριστούργημα της φύσης που μπορεί να αφανίσει τα πάντα, αν τυχόν και ξυπνήσει. Αλλά όσο κοιμάται, σε αφήνει να πλησιάσεις και να κοιτάξεις με δέος την επιβλητική ομορφιά του. Και όλο το νησί μοιάζει να υποκλίνεται στο μεγαλείο του ηφαιστείου, χορεύοντας και ζώντας ξέγνοιαστες στιγμές “χτισμένες” γύρω του.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ