Cecilia Vega: Η νέα super star της αμερικανικής τηλεόρασης - φτωχιά, όμορφη Λατίνα με όνειρο που έγινε πραγματικότητα

Η σκληροπυρηνική δημοσιογράφος...

Η Cecilia Vega έχει εργαστεί στην τηλεόραση για δεκαετίες, πρώτα ως δημοσιογράφος για τη γενέτειρά της San Francisco Chronicle, στη συνέχεια ως στον αέρα για τη θυγατρική KGO του ABC στο Σαν Φρανσίσκο πριν φτάσει σε εθνικό επίπεδο στο ABC News το 2011.

Έφτασε σε ένα από τα κορυφαία σημεία της δημοσιογραφίας πριν από δύο χρόνια, όταν διορίστηκε επικεφαλής ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου για το ABC News.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 60 Minutes (@60minutes)

Αλλά τότε, συνέβη κάτι ενδιαφέρον: το 60 Minutes ήρθε και η τηλεοπτική δημοσιογράφος αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να κάνει ένα σημαντικό άλμα στην καριέρα της.

Έτσι, αποδέχτηκε την προσφορά, αφήνοντας το ABC τον Ιανουάριο και εντάχθηκε στο CBS.

Για την πρώτη ιστορία της Vega ως ανταποκριτής του 60 Minutes, ο εκτελεστικός παραγωγός του ειδησεογραφικού περιοδικού, Bill Owens, την έβαλε να πηδήξει κατευθείαν στα βαθιά.

Η Vega έπρεπε να κάνει ρεπορτάζ για τις φάλαινες που ζούσαν κοντά στο νησί της Καραϊβικής, Ντομίνικα. 

Μία από τις απαιτήσεις ήταν να κολυμπήσει με τις φάλαινες

Το who is who της

 Η Cecilia Marcellina Vega (γεννημένη στις 7 Ιανουαρίου 1977) είναι Αμερικανίδα δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια ειδήσεων για το 60 Minutes.

Πριν από αυτό ήταν η επικεφαλής ανταποκρίτρια του Λευκού Οίκου για το ABC News. Της απονεμήθηκε Emmy το 2010.

Τον επόμενο χρόνο, εντάχθηκε στο ABC News, αρχικά εργαζόμενη ως ανταποκρίτρια με έδρα το Λος Άντζελες. Το 2015, έγινε η παρουσιάστρια ειδήσεων του Σαββάτου για το ABC World News Tonight.

Αποφοίτησε το 1995 στο Salesian High School στο Ρίτσμοντ της Καλιφόρνια, ενώ αργότερα  από τη Σχολή Επικοινωνίας του Αμερικανικού Πανεπιστημίου το 1999.

Είναι παντρεμένη με τον αξιωματικό της California Highway Patrol Ricardo Jiménez. Τον Ιανουάριο του 2021, η Βέγκα ονομάστηκε επικεφαλής ανταποκριτής του Λευκού Οίκου για το ABC News, διαδεχόμενη τον Τζόναθαν Καρλ. Στις 19 Ιανουαρίου 2023, αναφέρθηκε ότι θα συμμετείχε στο CBS News ως ανταποκριτής για το 60 Minutes. 

Το 60 Minutes είναι ένα αμερικανικό τηλεοπτικό περιοδικό ειδήσεων που μεταδίδεται στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Κάνοντας το ντεμπούτο του το 1968, το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από τους Don Hewitt και Bill Leonard, οι οποίοι το διέκριναν από άλλα ειδησεογραφικά προγράμματα χρησιμοποιώντας ένα μοναδικό στυλ έρευνας με επίκεντρο τον δημοσιογράφο.

Το 2002, το 60 Minutes κατετάγη νούμερο έξι στη λίστα του TV Guide με τις «50 καλύτερες τηλεοπτικές εκπομπές όλων των εποχών» και το 2013, κατετάγη νούμερο 24 στη λίστα του περιοδικού με τις «60 καλύτερες σειρές όλων των εποχών».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ