Μητσοτάκης- Ερντογάν: Αύριο η συνάντηση στη Νέα Υόρκη - Τι θα συζητήσουν, το πρόγραμμα του πρωθυπουργού (βίντεο)

Δεύτερη συνάντηση μέσα σε λίγου μήνες με τον Τούρκο πρόεδρο μετά το Βίλνιους σε ένα νέο κλίμα που προσπαθεί να χτίσει ο Ερντογάν που μέχρι πέρσι έλεγε "Μητσοτάκης γιοκ"

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν αύριο στις 6 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) στη Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στο "Τουρκικό Οίκο" που έχει δημιουργήσει η Τουρκική πρεσβεία.

Τι πρέπει να περιμένουμε από τη συνάντηση; Το περίγραμμα το έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός την Κυριακή στη ΔΕΘ: «H Xάγη είναι πολύ μακριά» και επανέλαβε ότι ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και το ζήτημα της εδαφικής ακεραιότητας δεν θα μπουν ποτέ στο τραπέζι.

«Είναι εκτός της συζήτησης την οποία κάνουμε με την Τουρκία. Ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν, ας πούμε, με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και με τα αυτονόητα δικαιώματα τα οποία απορρέουν από την ελληνική κυριαρχία σε αυτά τα νησιά. Είναι ζητήματα τα οποία δεν είμαι διατεθειμένος, υπό οποιονδήποτε όρο, να συζητήσω με την Τουρκία» είπε ο πρωθυπουργός ενώ πρόσθεσε πως θεωρεί εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι έχουν αποκατασταθεί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία σε όλα τα επίπεδα.

Της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν θα προηγηθεί συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ Γιώργου Γεραπετρίτη και Χακάν Φιντάν στη μόνιμη αντιπροσωπεία του ΟΗΕ.

Στην ατζέντα θα βρεθούν τα θέματα και οι συμφωνίες στην επικείμενη συνάντηση Κορυφής στο Ανώτατο Συμβούλιο των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

 

 

Την Παρασκευή θα μιλήσει στον ΟΗΕ

Την Παρασκευή θα έχει συναντήσεις μεταξύ άλλων με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη και τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γεολ,.

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου

9.20, Συνέντευξη στο CNN και τον Richard Quest

11.00, Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan

13:00, Γεύμα με εκπροσώπους της Ομογένειας

16:00, Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη

18:00, Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας,

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου

07:30, Συναντήσεις του Πρωθυπουργού με επενδυτές

12:30, Ομιλία του Πρωθυπουργού σε Πανεπιστήμιο Yale

18:00, Ομιλία Πρωθυπουργού σε Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου

Το πρωί ο Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων

13.05, Συνάντηση του Πρωθυπουργού με ΓΓ ΟΗΕ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ