Αντιρυτιδικές κρέμες: Υαλουρονικό οξύ, ρετινόλη & βιταμίνη C - Πώς θα διαλέξετε τις κατάλληλες ουσίες για εσάς

Μυστικά για νεανική εμφάνιση!

Κρέμες αναζωογόνησης, ανόρθωσης, λείανσης, σύσφιξης, αντιγήρανσης με συχνά δύσκολη τη σωστή επιλογή μιας αντιρυτιδικής αφού όλες υπόσχονται εκπληκτικά αποτελέσματα και σχεδόν θαύματα.

Σε μια κοινωνία όπου η νεανική εμφάνιση βρίσκεται στο επίκεντρο των αισθητικών ανησυχιών, υπάρχει μια νέα απαίτηση: η φυσικότητα συνεπώς, η τάση ύπαρξης ενός φυσικού αποτελέσματος, με μη επεμβατικές μεθόδους, προϋποθέτει την πρόληψη και εφαρμογή μεθόδων εγκαίρως.

Ένα από τα κλειδιά για την καθυστέρηση της εμφάνισης των ρυτίδων είναι η σωστή καλλυντική φροντίδα από αντιρυτιδικά προϊόντα με πληθώρα δραστικών συστατικών που συνεχώς εξελίσσονται.

Δραστικά Συστατικά κατά των Ρυτίδων

Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι η αντιγηραντική καλλυντική περιποίηση του δέρματος δεν έχει τη δύναμη να αναστρέψει τις επιπτώσεις του χρόνου στο δέρμα αλλά μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων και να τις απαλύνει.

Ένα από τα κύρια ενεργά συστατικά στα αντιρυτιδικά προϊόντα είναι το υαλουρονικό οξύ ουσία που υπάρχει φυσικά στο σώμα μας και έχει σημαντική ικανότητα ενυδάτωσης και διατήρησης της ελαστικότητας του δέρματος.

Από τα πιο σύγχρονα ενυδατικά αντιγηραντικά συστατικά είναι η νιασιναμίδη που αποκαθιστά τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας βοηθώντας στην παραγωγή πρωτεϊνών και κυρίως κερατίνης στην επιδερμίδα κλειδώνοντας έτσι την υγρασία και κρατώντας έξω τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες, όπως ρύπανση και ακτίνες UV ενώ, παράλληλα, μειώνει την υπερμελάγχρωση, ενισχύοντας τη φωτεινότητα της επιδερμίδας με αντιφλεγμονώδη δράση.

Η ουρία παίζει επίσης ρόλο στην ενυδάτωση αφού, σε μικρές συγκεντρώσεις, έχει συνεκτική επίδραση μεταξύ των κυττάρων του δέρματος, καθιστώντας την λιγότερο πορώδη και λιγότερο εύθραυστη.

Συστατικά προϊόντων απολέπισης όπως τα οξέα φρούτων (AHA), το σαλικυλικό οξύ, που χρησιμοποιούνται για το peeling του προσώπου, δρουν αποτελεσματικά κατά της γήρανσης του δέρματος απολεπίζοντας ομοιόμορφα, λειαίνοντας την επιδερμίδα και αποφράσσοντας τους πόρους από το σμήγμα, για απαλή και λεία υφή δέρματος με λιγότερο έντονες ρυτίδες.

Ένα άλλο βασικό δραστικό συστατικό για την επιβράδυνση εμφάνισης των ρυτίδων, είναι η Βιταμίνη Α, ένα αρκετά ισχυρό οξύ που παίρνει τη μορφή ρετινόλης στις αντιρυτιδικές κρέμες.

Αυτό το σημαντικό αντιρυτιδικό συστατικό εκτός από πλεονεκτήματα είναι και φωτοτοξικό, αφού επιταχύνει τα ηλιακά εγκαύματα και τις δυσχρωμίες στο δέρμα.

Επίσης είναι ερεθιστικό κάνοντας το δέρμα να ξεφλουδίζει συνεπώς, πρέπει να αποφεύγεται η χρήση του στην περιοχή των ματιών.

Τέλος τα αντιοξειδωτικά, όπως η Βιταμίνη C, προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση του δέρματος, μειώνοντας τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου αλλά με αβέβαιη αποτελεσματικότητα αφού δύσκολα αποδεικνύεται επιστημονικά.

Αντιρυτιδική Κρέμα Ανάλογα με τον Τύπο Δέρματος

  • Το ξηρό δέρμα ευνοεί τον σχηματισμό ρυτίδων συνεπώς, χρειάζεται περισσότερη φροντίδα για αποφυγή πρόωρης γήρανσης και πιο λιπαρές θεραπείες κατά των ρυτίδων.
  • Τα αντιοξειδωτικά συνιστώνται περισσότερο για το λεπτό δέρμα.
  • Τα AHA είναι πιο κατάλληλα για λιπαρές, παχιές ή κατεστραμμένες από τον ήλιο επιδερμίδες.
  • Η βιταμίνη Α συνιστάται από την ηλικία των 35 ετών ή σε πρόωρα γερασμένο δέρμα.

Σωστή Χρήση Αντιρυτιδικών

Αντιγηραντική κρέμα, peeling, ειδική αντιρυτιδική φροντίδα;

Καλύτερα να κάνετε μια επιλογή αφού, ακόμη και για την καταπολέμηση των ρυτίδων, η χρήση πολλών προϊόντων κινδυνεύει να βλάψει το δέρμα σας.

Για παράδειγμα, είναι άχρηστο να συνδυάσετε μια κρέμα με βιταμίνη Α με μια κρέμα με οξέα φρούτων αφού, η αρχή δράσης τους είναι η ίδια, δηλαδή η εξάλειψη των νεκρών κυττάρων και η τόνωση της κυτταρικής αναγέννησης επιβάλλοντας όμως διπλή ενεργή δόση στην επιδερμίδα σας η οποία θα μπορούσε να ερεθιστεί.

Επίσης πολλαπλασιάζοντας τη χρήση με τις κρέμες αντιγήρανσης, αναπτύσσονται μερικές φορές δερματικές αλλεργίες συνεπώς, επιλέξετε μόνο ένα καλό προϊόν, προσαρμοσμένο στον τύπο του δέρματός σας και καλά ανεκτό από την επιδερμίδα σας, σύμφωνα με το yo.gr.

Πρέπει να επισημανθεί ότι είναι άχρηστο να χρησιμοποιείτε μια αντιρυτιδική κρέμα αν δεν αποφύγετε τις 2 κύριες αιτίες του σχηματισμού των ρυτίδων, δηλαδή τον ήλιο και το τσιγάρο.

Τις ηλιόλουστες μέρες, θυμηθείτε λοιπόν να εφαρμόζετε τακτικά ένα αντηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας για να πολαύσετε έτσι τον ήλιο, διατηρώντας παράλληλα τη νεότητα και την ομορφιά της επιδερμίδας σας.

Το τσιγάρο από την άλλη, απαγορεύεται πάση θυσία αφού ο καπνός περιέχει πολλές ενώσεις που είναι επιβλαβείς για την υγεία του δέρματος και επιπλέον, προάγει αγγειοσυστολή γύρω από το στόμα και ρυτίδες γύρω από τα χείλη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ