Ξεφουσκώνει το Qatargate; H Εύα Καϊλή ποστάρει κανονικά στο Twitter όσα γράφει ο βελγικός τύπος για το ''κλείσιμο'' της υπόθεσης

Προσφυγή της Καϊλή κατά της βελγικής Δικαιοσύνης... 

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνελήφθη και κατηγορήθηκε για διαφθορά τον περασμένο Δεκέμβριο, Εύα Καϊλή, περνά στην αντεπίθεση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα το Politico η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, ξεκινά τώρα τη νομική αμφισβήτηση με στόχο να ανατρέψει ολόκληρη την έρευνα, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία και οι υπηρεσίες κατασκοπείας ενήργησαν παράνομα όταν την καταδίωξαν.

Μετά από μήνες προετοιμασίες και αφού έχει αποφυλακιστεί και επιστρέψει στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου, οι δικηγόροι της Καϊλή θα συναντηθούν στο Μέγαρο της Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες, με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα προκειμένου να εξετάσουν το θέμα.

Η πρώτη στο είδος της συνάντηση,  έναν χρόνο αφότου οι βελγικές αρχές άρχισαν κρυφά να ερευνούν εάν νομοθέτες και αξιωματούχοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έπαιρναν δωροδοκίες σε αντάλλαγμα για πολιτικές χάρες για το Μαρόκο και το Κατάρ.

Διαβάστε ακόμα: Εύα Καϊλή: Εμφανίστηκε στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου - Πρώτη φορά μετά την αποφυλάκισή της (φωτό & βίντεο)

«Δύο αστέρια των Βρυξελλών που υπερασπίζονται την Καϊλή -Sven Mary και Christophe Marchand- ισχυρίζονται ότι οι βελγικές μυστικές υπηρεσίες και η αστυνομία παραβίασαν τους νόμους της ΕΕ που προστατεύουν τη βουλευτική ασυλία του πελάτη τους και ενδεχομένως άλλων υπόπτων, σύμφωνα με έλεγχο εγγράφων και συνεντεύξεων που διεξήγαγε το POLITICO» γράφει το άρθρο.

«Ολοι οι εμπλεκόμενοι, μεταξύ των οποίων και η Εύα Καϊλή, υπέβαλαν ενστάσεις για τη νομιμότητα της ποινικής διαδικασίας έως σήμερα. Οι ενστάσεις στηρίζονται σε δύο πυλώνες. Ο ένας είναι ότι παραβιάστηκε το δικαίωμα στην ασυλία που έχει η Εύα Καϊλή από τις μυστικές υπηρεσίες του Βελγίου και αυτό συνεπάγεται απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας» εξήγησε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Η δεύτερη και βασικότερη ένσταση είναι ότι ο ανακριτής της υπόθεσης, Μισέλ Κλεζ, είχε βασικό κώλυμα για να μην είναι ανακριτής. Το απέκρυψε αυτό το κώλυμα. Ο γιος τού κ. Κλεζ, του ανακριτή, μαζί με τον γιο βασικής υπόπτου και εμπλεκόμενης ευρωβουλεύτριας είχαν κοινή εταιρεία. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό πλήττει την αμεροληψία του ανακριτή και θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί. Αν αυτό συνέβαινε στην ελληνική επικράτεια, θα ήταν κατηγορούμενος» είπε.

Η απόφαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων αναμένεται να ληφθεί ώς τον Νοέμβριο. Ωστόσο εκείνη στη βελγική Δικαιοσύνη αναμένεται να καθυστερήσει ακόμα και για το 2024.

Tην ίδια στιγμή η Εύα Καϊλή ποστάρει κανονικά στο Twitter όσα γράφει ο βελγικός τύπος για το ''κλείσιμο της υπόθεσης''. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ