Ο Ρούπερτ Μέρντοχ εγκαταλείπει την προεδρία του FOX ύστερα από 70 χρόνια - Ποιος παίρνει τη θέση του

Αποσύρεται από τη θέση του ο "μεγιστάνας των ΜΜΕ"!

Ο ισχυρός άνδρας των media, Rupert Murdoch, έκανε γνωστή, χθες Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, την αποχώρησή του από την προεδρία του FOX News και του News Corp.

Ο Rupert Murdoch έχει διανύσει μια μακρά καριέρα 70 χρόνων στον χώρο των ΜΜΕ, αλλά πλέον αποσύρεται.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, τη θέση του πρόκειται να αναλάβει ο μεγαλύτερος γιος του Λάχλαν Μέρντοχ, ενώ ο ίδιος θα αναλάβει νέο ρόλο ως Επίτιμος Πρόεδρος.

Ο Rupert Murdoch ανακοίνωσε την παραίτησή του μέσω ενός εσωτερικού σημειώματος στους υπαλλήλους του στο Fox News και στο News Corp., αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «για όλη την επαγγελματική μου ζωή, ασχολούμαι καθημερινά με ειδήσεις και ιδέες και αυτό δεν θα αλλάξει».

«Οι ευκαιρίες μας υπερβαίνουν κατά πολύ τις εμπορικές μας προκλήσεις», δήλωσε ο Ρούπερτ Μέρντοχ στην επιστολή που περιήλθε σε γνώση του Reuters.

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα χρόνια - εγώ σίγουρα είμαι, και σκοπεύω να είμαι εδώ για να συμμετέχω σε όσα έρχονται. Αλλά η μάχη για την ελευθερία του λόγου και, εν τέλει, την ελευθερία της σκέψης, δεν ήταν ποτέ πιο έντονη. Σε ολόκληρη την επαγγελματική μου ζωή, ασχολούμαι καθημερινά με τις ειδήσεις και τις ιδέες και αυτό δεν θα αλλάξει», έγραψε στο σημείωμα προς τους εργαζόμενους.

«Όμως είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αναλάβω διαφορετικούς ρόλους, γνωρίζοντας ότι έχουμε πραγματικά ταλαντούχες ομάδες».



Ο Rupert Murdoch χαρακτήρισε τον γιο του «παθιασμένο ηγέτη με αρχές».


Η επαγγελματική πορείτα του Rupert Murdoch

Ο 92χρονος μεγιστάνας των Μέσων Ενημέρωσης, ο οποίος μπήκε στον χώρο των εφημερίδων τη δεκαετία του 1950, έγινε σημαντικό στέλεχος του Χόλιγουντ το 1985, όταν αγόρασε την Twentieth Century Fox από τον Marvin Davis έναντι 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 1986, ο Murdoch μπήκε στον τηλεοπτικό τομέα αφού αγόρασε αρκετούς αμερικανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και δημιούργησε τη Fox Broadcasting.

Ο Μέρντοχ έχει στην ιδιοκτησία του μια πραγματική αυτοκρατορία παγκοσμίως, που συμπεριλαμβάνει πολυάριθμους ιστοτόπους - IGN Entertainment, AskMen, Rotten Tomatoes -, μεγάλο αριθμό εφημερίδων, όπως η New York Post στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι The Times στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης δραστηριοποιείται στο χώρο της τηλεόρασης, κατέχοντας ανάμεσα σε άλλα το δίκτυο Fox News.

Διαβαστε επίσης: Εκείνη 62 κι αυτός 87: Η Τζέρι Χολ κι ο Ρούπερτ Μέρντοχ ερωτευμένοι στα νησιά Μπαρμπέιντος (Φωτό)

Η προσωπική ζωή και οι γυναίκες της ζωής του

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ έχει κάνει τέσσερις γάμους και είναι πατέρας έξι παιδιών. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την Patricia Booker το 1956, με αποτέλεσμα να αποκτήσει μία κόρη, την Prudence, που γεννήθηκε το 1958. Ο γάμος αυτός έληξε με διαζύγιο το 1967.

Το 1967 παντρεύτηκε την Anna Torv, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά: Elisabeth, Lachlan και James.

Ο τρίτος γάμος του Murdoch, με την Wendi Deng το 1999, απέφερε δύο κόρες, την Grace και την Chloe. Ωστόσο, και αυτός ο γάμος έληξε με διαζύγιο το 2013.

Το 2016, ο Murdoch παντρεύτηκε την πρώην σύντροφο του Μικ Τζάγκερ, Jerry Hall, αλλά χώρισαν το 2022.

Τα έξι παιδιά του Ρούπερτ Μέρντοχ ακολούθησαν διάφορες πορείες στη ζωή τους, με την Ελίζαμπεθ να γίνεται επιτυχημένη παραγωγός τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών, τον Λάχλαν να θεωρείται από πάντα ο διάδοχος της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης του Μέρντοχ και τον Τζέιμς να αναλαμβάνει σημαντικούς ρόλους σε εταιρείες μέσων ενημέρωσης.

Τέλος, το 2023, ο Murdoch έκανε πρόταση γάμου στην Ann Lesley Smith κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου, αλλά ο αρραβώνας ακυρώθηκε τον Απρίλιο του 2023 λόγω αναφερόμενων διαφορών.

Πλέον, ο 92χρονος βρίσκεται σε σχέση με την βιολόγο Elena Zhukova.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ