Ο Κασσελάκης έστειλε στην Αχτσιόγλου e-mail στα αγγλικά - Αs promised της γράφει, ''δεν μπορεί να συνεχιστεί ο κατήφορος'' του απαντά

Φουντώνει όλο και πιο πολύ ο πόλεμος ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη εν όψει της μητέρας των μαχών. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποκάλυψε σήμερα ένα μειλ που είχε στείλει ο ίδιος  τον Ιούλιο, στην Εφη Αχτσιόγλου. 

Σε αυτό, υπάρχει μέρος των προτάσεων του, ενώ σήμερα μετά την δημοσιοποίησή του,  ζήτησε μεταξύ άλλων να πέσουν οι τόνοι.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Κασσελάκης, απευθύνθηκε στην Έφη Αχτσιόγλου ήδη από τον Ιούλιο, στέλνοντας προτάσεις για να τις βάλει, αν ήθελε, στο προεκλογικό πρόγραμμά της. Εκείνη όμως δεν του απάντησε ποτέ.

 

 

Δημοσιοποίησε δε την πρώτη σελίδα ενός email στο οποίο εμφανίζονται κάποιες από τις προτάσεις του, στα αγγλικά.

Δείτε επίσης: Κασσελάκης για το "κρατίδιο" στα Κατεχόμενα: ''Υπάρχουν φορές που ψάχνω μια λέξη στα ελληνικά, μέσα στην κούραση & αϋπνία, αυτό έπαθα'' (βίντεο)

 

 

 

Οι προτάσεις Κασσελάκη στην Αχτσιόγλου:

-Φορολογική ελάφρυνση για εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

-Σημαντικά φορολογικά κίνητρα για εταιρεία που δημιουργούν προγράμματα stock option για τους εργαζομένους και επιχειρήσεις που μετεγκαθίστανται εκτός Αττικής.

-Δραστικές μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη: υποχρεωτικά έκδοση απόφασης εντός τριετίας για εμπορικές διαφορές, δυνατότητα δικηγορικής εκπροσώπησης εξ αποστάσεως, απαίτηση όλες οι υποθέσεις υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος να φτάσουν στο δικαστήριο εντός τριετίας, κάλυψη των κενών θέσεων στη Δικαιοσύνη.

-Αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με διαχωρισμό από το κοινοβούλιο ή απαίτηση για πολύ μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

-Υποχρεωτική αποκάλυψη των δανείων βουλευτών και υπουργών. Όχι μόνο το υπόλοιπο, αλλά τους όρους, τις αναχρηματοδοτήσεις κ.τλ.

-Τερματισμό των κομματικών διορισμών στα νοσοκομεία και εφαρμογή ενός συστήματος "διαρχίας" μεταξύ εκλεγμένου από το προσωπικό και ειδικευμένου στελέχους διοίκησης εκτός νοσοκομείου.

Στην αντεπίθεση η Αχτσιόγλου

Για «σοβαρό ατόπημα» του Στέφανου Κασσελάκη είχε κάνει νωρίτερα λόγο η Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή δηλώσεις του για το ψευδοκράτος με τον όρο «κρατίδιο».

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα προβεί σε αυτή την καινοφανή δήλωση, να πει ότι τα Κατεχόμενα είναι κρατίδιο των Τούρκων. Ήταν σοβαρό ατόπημα. Τον κάλεσα να ανακαλέσει και ανακάλεσε» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Όπως σημείωσε, η τοποθέτηση αυτή του κ. Κασσελάκη «δείχνει ότι υπάρχει κάποια έλλειψη μάλλον κρίσιμη».

 

 

«Την Κυριακή εκλέγουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι ένας από τους κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες της πολιτείας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα αυτού του ρόλου και αυτής της θέσης. Θα πρέπει να έχει βασικά χαρακτηριστικά, να έχει πολιτικό σχέδιο, γνώση στα κρίσιμα ζητήματα και κοινοβουλευτική παρουσία και εμπειρία. Τα θεωρώ απαραίτητα αυτά για να είμαστε στιβαροί και αξιόπιστοι στην αντιπολίτευση που κάνουμε και στην προοπτική διακυβέρνησης» υπογράμμισε.

Εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε, ακόμη, πως «είναι σημαντικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη και στη Βουλή».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ