Το βίντεο της ημέρας: Αγριογούρουνο βολτάρει στο Δαφνί και κάνει παρέα με γάτες- Απίστευτο!

Ατάραχα τα γατάκια, έπαιζαν μαζί του! 

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη πρόσφατα στο Δαφνί

Ένα αγριογούρουνο εμφανίστηκε σε περιοχή του Χαϊδαρίου, όπου έκοβε αμέριμνο βόλτες κοντά στα σπίτια! 

Μάλιστα σε βίντεο που βλέπουμε, φαίνεται να ''κάνει παρέα'' με γάτες... ανενόχλητο! 

Ο πληθυσμός των αγριογούρουνων έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια και τα τετράποδα κάνουν συχνά την εμφάνισή τους και στον αστικό ιστό. 

 

 

Να σημειώσουμε πως το αγριογούρουνο είναι είδος δασόβιο. Ζει στα πυκνά θαμνώδη δάση πλατύφυλλων, δρυός, καστανιάς και οξιάς. Συχνά όμως μετακινείται για αναζήτηση τροφής σε ελώδεις εκτάσεις, σε γεωργικές καλλιέργειες που συνορεύουν με δάση ή ακόμα σε μεγάλα υψόμετρα το καλοκαίρι στην αλπική ζώνη.

Στις τετρακόσιες χιλιάδες υπολογίζεται ο αριθμός των αγριογούρουνων στην Ελλάδα

Στις τετρακόσιες χιλιάδες υπολογίζεται ο αριθμός των αγριογούρουνων στην Ελλάδα, σύμφωνα με στατιστικά μοντέλα που βασίζονται στον αριθμό των αγριογούρουνων που θηρεύονται σε μια συγκεκριμένη κυνηγετική περίοδο.

Ο δασολόγος, μηχανολόγος μηχανικός και επιστημονικός συνεργάτης της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης Θεοφάνης Καραμπατζάκης επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι την περίοδο 2021-2022 θηρεύτηκαν πανελλαδικά 100.000 αγριογούρουνα, αριθμός από τον οποίο προκύπτει η εκτίμηση για πληθυσμό αγριογούρουνων στην Ελλάδα που ξεπερνάει τα 400.000 άτομα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, με βάση τα αντίστοιχα στοιχεία της περιόδου 2019-2020, ο πληθυσμός τους τότε, πριν δηλαδή από τρία χρόνια, είχε υπολογιστεί σε 100.000 άτομα. 

Την ίδια στιγμή, κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Απρίλιο για την αντιμετώπιση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων, προβλέπει την εντατική θήρα του αγριόχοιρου από συνεργεία δίωξης και ομάδες κυνηγών σε συγκεκριμένα σημεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Σερρών και Κιλκίς γύρω από τις περιοχές όπου επιβεβαιώθηκε η παρουσία του ιού, με σκοπό την αποφυγή της διασποράς του μέσω της άγριας πανίδας.

Σημειώνεται ότι η αφρικανική πανώλη των χοίρων δεν είναι ζωοανθρωπονόσος, συνεπώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, ωστόσο μέτρα λαμβάνονται για λόγους που αφορούν την αγροτική οικονομία καθώς αν το νόσημα εμφανιστεί σε μια εκτροφή, θα πρέπει να θανατωθούν όλα τα ζώα της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ