Ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει αρχηγό: Άνοιξαν οι κάλπες για Κασσελάκη ή Αχτσιόγλου (βίντεο)

Περισσότερη κίνηση συγκριτικά με την προηγούμενη Κυριακή

Ακόμη περισσότερος κόσμος έσπευσε προς τις κάλπες σήμερα για την τελική εκλογή αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι στις 9:50 το πρωί είχαν ψηφίσει 19.000 μέλη του κόμματος όταν την αντίστοιχη ώρα την περασμένη Κυριακή ο αριθμός τους ήταν 10.000.

Ήδη σε ορισμένα εκλογικά κέντρα έχουν  σχηματιστεί ουρές από το πρωί.

syriza_ekloges_aigaleo__6_
eurokinissi

syriza_ekloges_aigaleo__4_
eurokinissi

syriza_ekloges_aigaleo__3_
eurokinissi

Την επόμενη ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλεγούν περίπου 180.000 μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σε όλη τη χώρα, καθώς από τις 8 το πρωί ψηφίζουν στα 538 εκλογικά τμήματα για την επαναληπτική αναμέτρηση που θα διαρκέσει ως τις 8 το βράδυ, αναδεικνύοντας τον/ την διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα.

Παρά την υπερδραστηριότητα και τα … «καρφιά» μεταξύ των δυο υποψηφίων στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, ο βαθμός συμμετοχής των μελών του κόμματος θα κρίνει το αποψινό αποτέλεσμα και μαζί τον προσανατολισμό του κόμματος το επόμενο διάστημα, νομιμοποιώντας παράλληλα τον/την νέο/νέα επικεφαλής.

Αν η συμμετοχή παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, μετά την εισροή των 40.000 περίπου παλιών μελών στο εκλεκτορικό σώμα, τότε η νέα ηγεσία θα έχει ισχυρή εντολή και μεγάλο πεδιο δράσης εντός του κόμματος. Αν ωστόσο, η συμμετοχή κυμανθεί κάτω από 100.000-110.000, τότε οι συνθήκες για την νέα ηγεσία θα είναι απαιτητικές εσωκομματικά, ιδίως αν τους δυο φιναλίστ χωρίζει μικρή διαφορά, εκτός την τεράστια ψυχική απόσταση μεταξύ τους, που καταγράφηκε σε όλα τα επίπεδα την τελευταία εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, για να αποφύγει την ταλαιπωρία των εκλογέων, η Κουμουνδούρου προμηθεύτηκε περίπου 60 νέα τάμπλετς, τα οποία απέστειλε στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα, ενώ έστησε περισσότερες κάλπες στα υφιστάμενα εκλογικά κέντρα, για να μην επαναληφθούν οι ατελείωτες ουρές.

Η ψηφοφορία

Στις κάλπες θα βρεθούν από νωρίς σήμερα το πρωί και οι δύο υποψήφιοι, αφού η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω, στο εκλογικό τμήμα του Δημαρχείου Αιγάλεω, Ιερά Οδός 364, στις 11:00. Ακολούθως, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης, στις 12.00.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ