Στέφανος Κασσελάκης πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ: Άπειρος, trader της Goldam Sachs, αουτσάιντερ – Πως τον περιγράφει ο ξένος Τύπος

«Xωρίς πρότερη πολιτική εμπειρία», αναφέρει το Associated Press

Η επικράτηση του Στέφανος Κασσελάκης για την προεδρεία του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει τον γύρω του κόσμου. Τα διεθνή ΜΜΕ ασχολούνται με τη νίκη του και σχολιάζουν το γεγονός ότι στο τιμόνι της Αριστεράς βρίσκεται πλέον ένας άνθρωπος που έχει περάσει από την Goldman Sachs, ενώ στέκονται και στον τρόπο της καμπάνιας του μέσα από τα social media.

Θυμίζουμε ότι στο 97,39% της ενσωμάτωσης, στα 522 από τα 536 εκλογικά τμήματα, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 70.810 ψήφους και ποσοστό 56,04%, ενώ η Έφη Αχτσιόγλου έλαβε 55.546 ψήφους και ποσοστό 43,96%.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: Φως, ηρεμία, χαμόγελο & δεν θα σας προδώσω ποτέ - με το σύντροφό του Tάιλερ στο πόντιουμ, δίπλα του και ο Ν. Παππάς

Reuters: «Ο Κασσελάκης διαθέτει μία μικρή πολιτική εμπειρία»

«Ο πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs και αρχάριος πολιτικός Στέφανος Κασελάκης εξελέγη την Κυριακή αρχηγός του αριστερού κόμματος Σύριζα στην Ελλάδα, της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας, που ελπίζει σε επιστροφή μετά από μια βαριά ήττα στις εθνικές εκλογές.

reuters

Ο Σύριζα εκτοξεύτηκε στην εξουσία στο απόγειο της κρίσης χρέους της Ελλάδας το 2015, αλλά έχασε από το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας το 2019 και τον Ιούνιο του 2023 .

Ο 35χρονος Κασελάκης, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως αυτοδημιούργητο επιχειρηματία ναυτιλίας, κέρδισε την πρωην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ο Κασελάκης, ο οποίος πέρασε περισσότερες από δύο δεκαετίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και παλαιότερα εργάστηκε ως εθελοντής στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών των ΗΠΑ το 2008 για τον τότε γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν, διαθέτει μία μικρή πολιτική εμπειρία. Έλαβε υποψηφιότητα με το εθνικό εισιτήριο του Σύριζα στις εκλογές του Ιουνίου αλλά δεν εξελέγη. Ξεκίνησε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία στα τέλη Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμα: Στέφανος Κασσελάκης: Τα πρώτα λόγια της μητέρας του - «Είμαι περήφανη για το παιδί μου» (βίντεο)

O Κασσελάκης αναδείχθηκε ως φαβορί μετά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας στις 16 Σεπτεμβρίου διεξάγοντας μια επιδέξια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποσχόταν να βάλει τέλος στην κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία και κερδίζοντας πέντε υποψηφίους - οι περισσότεροι από αυτούς υψηλόβαθμα μέλη του Σύριζα. Η υποψηφιότητά του δίχασε τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ πριν από την ψηφοφορία, πολλοί από τους οποίους είπαν ότι το προφίλ του δεν ταίριαζε στην παραδοσιακή Αριστερά. Η νίκη του έχει κλονίσει επίσης τους κεντροαριστερούς και συντηρητικούς πολιτικούς του αντιπάλους που τον βλέπουν ως απειλή».

Guardian: «Πολιτικό αουτσάιντερ ο Κασσελάκης»

«Το πολιτικό αουτσάιντερ, Στέφανος Κασσελάκης, κερδίζει την κούρσα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», γράφει ο Guardian, σημειώνοντας ότι η νίκη του τον καθιστά «έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους στην Ελλάδα».

kasselakis

Associated Press: «Χωρίς πολιτική εμπειρία»

«Ο νεοφώτιστος πολιτικά Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη νέος ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, στην Ελλάδα», αναφέρει το Associated Press σχολιάζοντας τη νίκη ενός «35χρονου επιχειρηματία χωρίς πρότερη πολιτική εμπειρία».

ap

Le Figaro: «Ένας πρώην επενδυτής της Goldman Sachs αναλαμβάνει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

«Άγνωστος στην Ελλάδα μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, ο Στέφανος Κασσελάκης, πρώην trader της Goldman Sachs, προκάλεσε γενική έκπληξη εκλεγόμενος την Κυριακή επικεφαλής του αριστερού κόμματος Σύριζα μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

kasselakis

Ο 35χρονος επιχειρηματίας, που μέχρι πρότινος ζούσε στο Μαϊάμι και δεν είχε ποτέ εκλογική εντολή στην Ελλάδα, επικράτησε της πρώην υπουργού Εργασίας του Τσίπρα, Έφης Αχτσιόγλου. Κέρδισε περισσότερο από το 56% των ψήφων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος μιας εσωτερικής εκστρατείας που αποκάλυψε βαθιές διαιρέσεις μέσα στο κορυφαίο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα.

Είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πολιτικός επικεφαλής πολιτικού κόμματος στη χώρα. Έχοντας μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 14 ετών, ο Στέφανος Κασελάκης είναι πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική σκηνή.

Πολλοί Έλληνες είδαν το πρόσωπό του για πρώτη φορά πριν από λιγότερο από ένα μήνα, όταν ανακοίνωσε σε ένα απλό βίντεο, και την τελευταία στιγμή, ότι είναι υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ