Σπύρος Σούλης: Έτσι θα διακοσμήσετε το σπίτι με λίγα χρήματα - Κάντε αναδιάταξη των επίπλων, προσθέστε φυτά & χρώμα

Οργανώστε καλά τα πράγματά σας και αποφύγετε την ακαταστασία....

Η διακόσμηση του σπιτιού με πολύ λίγα χρήματα μπορεί να αποτελεί πρόκληση, αλλά μπορεί να σας δικαιώσει με το αποτέλεσμα αρκεί να επιστρατεύσετε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας.

Ακολουθούν μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να αναβαθμίσετε την αισθητική του με το λιγότερο δυνατό κόστος:

Επαναχρησιμοποίηση, μια λέξη "κλειδί": Ψάξτε γύρω σας και δείτε εάν μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε αντικείμενα δίνοντάς τους διαφορετικές χρήσεις. Για παράδειγμα, ένα παλιό ξύλινο σκαμπό μπορεί να μετατραπεί σε μια υπέροχη ανθοστήλη ή σε βοηθητικό τραπεζάκι.

Βαφή σε τοίχο ή σε παλιό έπιπλο: Το χρώμα έχει την τάση να μεταμορφώνει οποιοδήποτε χώρο. Επομένως μια καλή λύση είναι να σκεφτείτε τι θα μπορούσατε να βάψετε. Μπορεί να είναι ένας τοίχος ή ακόμα και ένα παλιό έπιπλο.

Αναδιάταξη επίπλων: Μερικές φορές, η απλή αναδιάταξη των επίπλων μπορεί να ανανεώσει το σπίτι σας χωρίς κόστος.

Κουρτίνες και λευκά είδη: Υπάρχουν αρκετές οικονομικές λύσεις για να ανανεώσετε τις κουρτίνες, τα διακοσμητικά μαξιλάρια και τα λευκά είδη για να προσθέσετε χρώμα και να χαρίσετε στιλ στο σπίτι σας. Κάντε μια καλή έρευνα αγοράς και σίγουρα θα βρείτε επιλογές που να ανταποκρίνονται στις δυνατότητές σας.

Φυτά εσωτερικού χώρου: Tα φυτά θα φέρουν τη φύση στο εσωτερικό του σπιτιού σας, προσφέροντάς του ζωντάνια, ζεν ατμόσφαιρα και πιο καθαρό αέρα. επίσης έιναι μια σχετικά οικονομική επιλογή.

Δημιουργήστε ένα gallery στον τοίχο: Συγκεντρώστε τα αγαπημένα σας πόστερ και φωτογραφίες και μεταμορφώστε έναν άδειο και αδιάφορο τοίχο. Στην αγορά θα βρείτε κάδρα και κορνίζες σε πολύ οικονομικές τιμές, αναφέρει το spirossoulis

Φρεσκάρετε τον φωτισμό: Η αλλαγή των φωτιστικών μπορεί να αλλάξει δραματικά την ατμόσφαιρα ενός δωματίου. Mπορείτε να βρείτε φωτιστικά σε προσιτές τιμές και μοντέρνο design για να κάνετε πιο ζεστή την ατμόσφαιρα του σπιτιού αλλά και ακόμα πιο κομψή τη διακόσμησή του.

 

Οργανώστε καλά τα πράγματά σας και αποφύγετε την ακαταστασία: Μπορεί να μην συνδέονται άμεσα με τη διακόσμηση όμως ένα σπίτι όταν δεν είναι τακτοποιημένο και καλά οργανωμένο δείχνει άσχημο όσα όμορφα έπιπλα και αντικείμενα κι αν έχει.

Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε ταυτόχρονα όλες τις παραπάνω παρεμβάσεις. Άλλωστε είναι καλό να ξεκινήσετε με μικρές αλλαγές, να παρατηρήσετε τον χώρο και στη συνέχεια να δείτε τι άλλο του λείπει ή χρειάζεται βελτίωση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ