Σπουδαία διάκριση για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τη SingularLogic: Κέρδισαν Gold και Platinum Βραβείο για το σύστημα ΕΜΑAS – Βράβευση στα ΔΕΗ BITE Awards 2023

Gold Award στην κατηγορία «Νέα Καινοτόμος Ψηφιακή Υπηρεσία» και Platinum Award συγκεντρώνοντας την κορυφαία βαθμολογία στο σύνολο των έργων που υποβλήθηκαν!

«Το Χαμόγελου του Παιδιού» σε συνεργασία με τη SingularLogic, μέλος του Ομίλου Space Hellas, κέρδισαν στα ΔΕΗ BITE Awards 2023, Gold Award στην κατηγορία «Νέα Καινοτόμος Ψηφιακή Υπηρεσία», για την επιτυχή ανάπτυξη και υλοποίηση του European Missing Alert Automated System (ΕΜΑAS), ενός συστήματος παραγωγής και δημοσιοποίησης υλικών εξαφάνισης για το Amber Alert Hellas και το Missing Alert Hellas.

Επιπρόσθετα, το σύστημα ΕΜΑAS διακρίθηκε συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία από την επιτροπή αξιολόγησης, ανάμεσα σε 370 έργα που υποβλήθηκαν, λαμβάνοντας και την κορυφαία διάκριση Platinum Award για το 2023.

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, στο Anassa City Events στο Γουδί, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων BITE Awards 2023 by ΔΕΗ, του πιο σημαντικού θεσμού επιβράβευσης της τεχνολογικής καινοτομίας στην Ελλάδα που διοργανώνεται από την Boussias Events, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του ΣΕΠΕ. Στη βράβευση των κορυφαίων έργων της χρόνιας συμμετείχαν 650 στελέχη από την αγορά της Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ICT).

Το EMAAS είναι το σύστημα παραγωγής και δημοσιοποίησης υλικών εξαφάνισης για το Amber Alert Hellas και το Missing Alert Hellas που χρησιμοποιείται από τα 4 Τηλεφωνικά Κέντρα του Οργανισμού, αναπτύχθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Η συμβολή των τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) στην προστασία των παιδιών, των νέων και των ατόμων σε κίνδυνο στην Ελλάδα-SMILE NET», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση Δημοσίου Τομέα 2014-2020» με MIS 5129741 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αφού έχουν ληφθεί τα βασικά στοιχεία των αγνοούμενων, τοποθετούνται στο σύστημα, το οποίο αυτομάτως δημιουργεί πολλαπλούς τύπους αρχείων ήχου, εικόνας και video και ενημερώνει άμεσα τους εμπλεκόμενους φορείς για τα συμβάντα εξαφάνισης, με πληροφορίες διαφόρων τύπων (SMS, Αφίσες, Bίντεο, Spot, Radio spot κ.ά.) και επιβεβαιώνει τη λήψη των αρχείων από τους 154 συνεργαζόμενους φορείς (Αστικές, Υπεραστικές και Θαλάσσιες Συγκοινωνίες, Αεροδρόμια, Κρατικοί Φορείς, Οδικό Δίκτυο, Δήμοι και Περιφέρειες, Κανάλια και Site, Ραδιόφωνα, ΑΤΜ Τραπεζών, Ενώσεις Επαγγελματιών, Υπουργεία κ.ά.). Επίσης, διαθέτει πολυγλωσσικότητα και λειτουργίες διασυνοριακότητας. Παράλληλα εκτός από την ενεργοποίηση της διαδικασίας ενεργοποίησης των alerts αυτόματα ενεργοποιεί και τη διαδικασία απενεργοποίησης.

Χάρη στους εξειδικευμένους επαγγελματίες και στις συνεργασίες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με εταιρείες τεχνολογίας -όπως η SingularLogic- έχει αναπτύξει και υλοποιήσει ένα εργαλείο που συμβάλλει σημαντικά και καταλυτικά στον τομέα των Εξαφανίσεων στην Ελλάδα, παρέχοντας μια υπηρεσία τεχνολογίας εντελώς δωρεάν στο Ελληνικό κράτος και στους Έλληνες πολίτες, ενώ άλλες χώρες ανά τον κόσμο, για αντίστοιχες τεχνολογικές υπηρεσίες δαπανούν ετησίως υπέρογκα ποσά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ