Λευκή καλλονή εξελέγη Μις Ζιμπάμπουε : «Δεν θέλουμε να μας εκπροσωπήσει στα τελικά Καλλιστεία της Αφρικής» - Δεν μοιάζει με εμάς!

Αντιδράσεις για τη νίκη της Brooke Bruk-Jackson!

Αντιδράσεις έχουν προκύψει στη Ζιμπάμπουε μετά τη νίκη της 21χρονης Brooke Bruk-Jackson στα Μις Υφήλιος Ζιμπάμπουε, καθώς είναι… λευκή.

Οι πολίτες της αφρικανικής χώρας δεν θέλουν να τους εκπροσωπήσει στα Μις Υφήλιος, επειδή όπως λένε δεν τους μοιάζει.

Δεν έλλειψαν, λοιπόν, οι εντάσεις από τον διαγωνισμό ομορφιάς Miss Universe Zimbabwe, ο οποίος επέστρεψε μετά από 22 χρόνια. Στα συγκεκριμένα καλλιστεία παίρνουν μέρος διαγωνιζόμενες από δέκα επαρχίες της χώρας, καθώς και άτομα της διασποράς.

Instagram @missuniversezw

Instagram @missuniversezw

Η Brooke Bruk-Jackson έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην πρωτεύουσα της χώρας τη Χαράρε. Οι επικριτές της σχολιάζουν στα social media ότι δεν εκπροσωπεί την πλειοψηφία και ότι κέρδισε λόγω του ότι ταιριάζει με τα ευρωπαϊκά στάνταρ ομορφιάς.

"Όλες αυτές οι όμορφες μελαμψές γυναίκες, και μου λέτε ότι η Ευρωπαία κέρδισε έναν διαγωνισμό για τους μαύρους;" έγραψε ένας εξοργισμένος στο Twitter.

Instagram @missuniversezw

"Δεν το υποστηρίζω καθόλου αυτό και δεν είμαι εδώ για να διαφωνήσω με [κανέναν]. Οι μαύροι άνθρωποι πρέπει να μάθουν να αγαπούν και να σέβονται τον εαυτό τους και να σταματήσουν να στέλνουν μια λευκή κοπέλα να εκπροσωπήσει τη Ζιμπάμπουε", έγραψε κάποιος άλλος στο Instagram.

Πολλοί ήταν αυτοί που επισήμαναν ότι κέρδισε η μοναδική λευκή υποψήφια.

Η ίδια σε ανάρτηση της αναφέρει:

"Η καρδιά μου είναι γεμάτη χαρά και ευγνωμοσύνη. Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα ξεχωριστά για τα ευγενικά μηνύματα και την υποστήριξη σας. Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ!!! Κέρδισα αυτό το στέμμα για την όμορφη χώρα μας, να αγαπώ και να υπηρετώ τους ανθρώπους μας, να εκπροσωπώ τη Ζιμπάμπουε διεθνώς και να δείξω στον κόσμο τη μοναδικότητα της Ζιμπάμπουε. Θέλω να είμαι παράδειγμα χάρης, κατανόησης και έμπνευσης για τη νεολαία της Ζιμπάμπουε, να ενσταλάξω το πνεύμα του «ubuntu» και να ξέρω ότι μαζί είμαστε δυνατοί και όλα στη ζωή είναι δυνατά."

Instagram @brooke_brukjackson

Instagram @brooke_brukjackson

Instagram @brooke_brukjackson

Instagram @brooke_brukjackson

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ