Πέθανε στα 90 του ο Βρετανός ηθοποιός David McCallum: Οι δυο γάμοι του "ιατροδικαστή" του NCIS - Ο θάνατος του γιου του από ναρκωτικά

Άφησε την τηλευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης δίπλα στην οικογένειά του.

Έφυγε από τη ζωή χθες 25 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 90 ετών ο Βρετανός ηθοποιός Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ (David MCCallum), λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά του. Ο ηθοποιός είχε γίνει ευρέως γνωστός κυρίως για τη συμμετοχή στη δημοφιλή αστυνομική σειρά NCIS.

«Ήταν ο πιο ευγενικός, χαλαρός, υπομονετικός και στοργικός πατέρας. Πάντα έβαζε την οικογένεια πάνω από τον εαυτό του», δήλωσε ο γιος του Peter McCallum, σύμφωνα με το δίκτυο.

«Ήταν ένας αληθινός αναγεννησιακός άνθρωπος – ήταν γοητευμένος από την επιστήμη και τον πολιτισμό και μετέτρεπε αυτά τα πάθη σε γνώση. Για παράδειγμα, ήταν ικανός να διευθύνει μια συμφωνική ορχήστρα και (αν χρειαζόταν) θα μπορούσε πραγματικά να κάνει μια αυτοψία, με βάση τις μελέτες που έκανε επί δεκαετίες για το ρόλο του στο NCIS».

Οι μεγάλοι ρόλοι του ηθοποιού

Ο David Keith McCallum Jr. ήταν Σκωτσέζος ηθοποιός και μουσικός.Έγινε ευρύτερα γνωστός τη δεκαετία του '60 παίζοντας τον μυστικό πράκτορα Illya Kuryakin στην τηλεοπτική σειρά The Man from U.N.C.L.E. Άλλοι αξιοσημείωτοι τηλεοπτικοί του ρόλοι περιλαμβάνουν τους Carter στο Colditz (1972-1974) και Steel στο Sapphire & Steel (1979-1982). Από το 2003, ο McCallum απέκτησε νέα διεθνή δημοτικότητα για το ρόλο του ως ιατροδικαστής του NCIS Dr. Donald "Ducky" Mallard στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά NCIS. Στον κινηματογράφο, ο McCallum εμφανίστηκε κυρίως στην ταινία The Great Escape (1963).

Ο David Keith McCallum Jr. γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου 1933 στο Maryhill της Γλασκώβης. Όταν ήταν τριών ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στο Λονδίνο για να παίξει ο πατέρας του ως επικεφαλής της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου.

Οι δυο γάμοι και ο θάνατος του γιου του από ναρκωτικά

Στις 11 Μαΐου 1957, ο McCallum παντρεύτηκε την Αγγλίδα ηθοποιό Jill Ireland στο Λονδίνο. Το ζευγάρι είχε γνωριστεί κατά τη διάρκεια της παραγωγής της ταινίας Hell Drivers. Ο γάμος τους διήρκεσε δέκα χρόνια. Αφού εγκατέλειψε τον McCallum, η Ireland παντρεύτηκε τον Charles Bronson, στον οποίο ο McCallum την είχε συστήσει ενώ οι δυο τους γύριζαν το The Great Escape (1963).

Ο McCallum και η Ireland απέκτησαν τρεις γιους: Paul, Jason και Valentine (Val). Ο Τζέισον, ο οποίος ήταν υιοθετημένος, πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 1989. Η Βαλ ΜακΚάλουμ είναι κιθαρίστρια, παίζοντας κατά καιρούς με τον Τζάκσον Μπράουν από το 2002, τη Λουσίντα Γουίλιαμς από το 2011 έως το 2016 και πολλούς άλλους. Ήταν μέλος του faux country συγκροτήματος Jackshit.

Το 1967, ο ΜακΚάλουμ παντρεύτηκε την Κάθριν Κάρπεντερ. Απέκτησαν έναν γιο, τον Πίτερ, και μια κόρη, τη Σόφι. Ο ΜακΚάλουμ και η σύζυγός του δραστηριοποιήθηκαν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που υποστηρίζουν το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών: Ο πατέρας της Κάθριν ήταν πεζοναύτης που υπηρέτησε στη μάχη της Ίβο Τζίμα και ο αδελφός της σκοτώθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ. Στις 27 Αυγούστου 1999, ο ΜακΚάλουμ πολιτογραφήθηκε ως πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο ΜακΚάλουμ είχε έξι εγγόνια.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ