Φρίκη στη Γερμανία: 14χρονος μαχαίρωσε και σκότωσε 6χρονο στο γήπεδο ποδοσφαίρου - Απειλούσε παιδιά ζητώντας χρήματα

Ο 14χρονος «δεν έδειξε να συγκινείται κατά τη σύλληψή του» λέει ο εισαγγελέας

Σοκάρει η δολοφονία του 6χρονου αγοριού στο χωριό Πράγκστντορφ της Γερμανίας. Το παιδί μαχαιρώθηκε κοντά στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του χωριού των 580 κατοίκων, από ένα 14χρονο νταή της περιοχής.

Αρχικά ο 14χρονος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή δίνοντας ψευδή στοιχεία με στόχο να παραπλανήσει την έρευνα, όση ώρα οι γονείς αναζητούσαν τον μικρό.

Το περιστατικό έγινε στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο 6χρονος Τζόελ βρέθηκε βαριά τραυματισμένος, όμως λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε.

«Πρόκειται για απίστευτης βαρβαρότητας και βαναυσότητας έγκλημα. Είχαμε από την αρχή μια υποψία, αλλά δεν ήταν αρκετή προκειμένου να προχωρήσουμε σε σύλληψη υπόπτου» δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο εισαγγελέας της υπόθεσης Τιμ Βίσμαν.

«Δεν έδειξε να συγκινείται κατά τη σύλληψή του»

«Δεν έδειξε να συγκινείται κατά τη σύλληψή του» σημείωσε ο Βίσμαν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο συλληφθείς είναι ο δράστης του εγκλήματος, καθώς υπάρχουν κυρίως τα ίχνη DNA που βρέθηκαν στο όπλο του εγκλήματος, ένα μαχαίρι.

Ο ύποπτος δεν έχει μέχρι τώρα μιλήσει στις αρχές.

«Απειλούσε παιδιά με μαχαίρι ζητώντας χρήματα»

Η επιθετική συμπεριφορά του 14χρονου ήταν πάντως γνωστή στο Πράγκσντορφ.

«Γνωρίζαμε από την έρευνα ότι έχει ήδη συμπεριφερθεί επιθετικά και σε άλλα παιδιά στο παρελθόν» ανέφερε ο επικεφαλής της ανάκρισης Όλαφ Χίλντεμπραντ.

Σύμφωνα με την BILD, ένας γείτονας είχε καταγγείλει ότι ο 14χρονος συχνά απειλούσε άλλα παιδιά με μαχαίρι ζητώντας τους χρήματα, αλλά, όπως είπε, η απάντηση ήταν «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Το κίνητρο ή οι συνθήκες του εγκλήματος παραμένουν άγνωστα για τις αρχές και, όπως εξήγησε ο Βίσμαν, θα χρειαστεί χρόνος, αλλά και ειδική ψυχιατρική εξέταση.

Ψυχολογική υποστήριξη λαμβάνουν ήδη τόσο οι γονείς του θύματος όσο και οι συμμαθητές του στο σχολείο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ