Πως η γαμήλια δεξίωση στο Ιράκ, έγινε ολοκαύτωμα: Κάηκαν 114 καλεσμένοι, πάνω από 150 οι εγκαυματίες - Δείτε πως ξεκίνησε η φωτιά (βίντεο)

Το ζευγάρι των νεόνυμφων χόρευε όταν ξαφνικά τα βεγγαλικα έβαλαν φωτιά στο ταβάνι και ξέσπασε η φωτιά.

Σε ολοκαύτωμα μετατράπηκε η γαμήλια δεξίωση στο Ιράκ. Το γλέντι έγινε τραγωδία με 114 ανθρώπους να έχουν καεί και περισσότεροι από 150 να είναι με εγκαύματα στα νοσοκομεία.

Ο χώρος της δεξίωσης έπιασε φωτιά όταν βεγγαλικά δαπέδου έβαλαν φωτιά στον πολυέλαιο, φωτιά που επεκτάθηκε στην οροφή της αίθουσας.

Σε βίντεο φαίνονται ο γαμπρός και η νύφη να χορεύουν στην πίστα όταν ξαφνικά ξεσπάει η φωτιά με αποτέλεσμα όλοι να αρχίσουν να τρέχουν για να σωθούν, ενώ είναι αδιευκρίνιστο αν στους νεκρούς ή τους τραυματίες περιλαμβάνεται το ζευγάρι.

Αυτόπες μάρτυρες είπαν ότι η φωτιά στο κτήριο εκδηλώθηκε περίπου στις 22:40 (ώρα Ιράκ) το βράδυ της Τρίτης και ότι ήταν εκατοντάδες οι καλεσμένοι στον γάμο, ενώ ανάμεσα στα θύματα σύμφωνα με το Αssociated Press είναι και παιδιά.

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είτε φέρουν εγκαύματα είτε αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς ενώ υπάρχουν μαρτυρίες και για θύματα που ποδοπατήθηκαν

«Το ζευγάρι των νεόνυμφων χόρευε όταν ξαφνικά τα πυροτεχνήματα άρχισαν να "σκαρφαλώνουν" στο ταβάνι και τότε ξέσπασε η φωτιά. Δεν βλέπαμε τίποτα. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε, δεν ξέραμε πώς θα βγούμε» δήλωσε η 17χρονη Ράνια Γουαάντ που ήταν καλεσμένη στον γαμό.

Σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Ιράκ ανέφερε ότι στο κτήριο υπήρχαν παλέτες «από εξαιρετικά εύφλεκτο υλικό σε αντίθεση με κάθε κανονισμό ασφαλείας».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ