Πτώση ελικοπτέρου στην Εύβοια: Ψάχνουν το πιλότο - Ήταν πρώην στρατιωτικός & εξαιρετικά έμπειρος χειριστής (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου που βρισκόταν στο μοιραίο ελικόπτερο που έπεσε στη βόρεια Εύβοια το πρωί της Πέμπτης.

Σε εξέλιξη είναι έρευνες του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή Αχλάδι Ευβοίας για τον εντοπισμό του ιδιωτικού ελικοπτέρου που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε σήμερα στις 8 το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε.

 

Δείτε επίσης: Πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στη θάλασσα στη Βόρεια Εύβοια: Δείτε καρέ - καρέ το βίντεο -Σε εξέλιξη έρευνα

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες της ΥΠΑ.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος ένας επιβαίνων, ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο , πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

Να σημειώσουμε ότι ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε, ο Μιχάλης Λάμπος, ήταν έμπειρος, καθώς υπηρετούσε στην Αεροπορία Στρατού, και σύμφωνα με πληροφορίες πετούσε Agusta bell 109.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, κάτοικοι της περιοχής λένε ότι το βάθος στο σημείο που είδε αυτόπτης μάρτυρας ότι έπεσε το ελικόπτερο είναι κοντά στα 40 με 50 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι είναι μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, καθώς εκεί καταλήγει και όλο το νερό που κατεβαίνει από τους χείμαρρους, οπότε μέσα στη θάλασσα το νερό είναι θολό. Η ορατότητα και στην επιφάνεια και στον βυθό είναι περιορισμένη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ