Σπύρος Σούλης: Απλές συμβουλές για Ζen διακόσμηση με στιλ - Για να νιώθετε την απόλυτη ηρεμία & χαλάρωση

Ένα ευχάριστο άρωμα θα σας φτιάχνει τη διάθεση, θα σας ηρεμεί και θα σας ξυπνά τις πιο όμορφες αναμνήσει

Αν η μίνιμαλ zen διακόσμηση είναι το στυλ που σας ταιριάζει, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι χαρακτηρίζεται από χρώματα φωτεινά και πλήρως ουδέτερα ενώ και τα έπιπλα θα είναι λίγα και λιτά.

Όλα τα γήινα, φυσικά χρώματα αλλά σε απαλούς τόνους - όπως το λευκό, γκρι, αποχρώσεις του μπεζ ή ροζ μπεζ - έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας! Θέλετε να υπάρχει χρωματική αρμονία μεταξύ των διαφόρων στοιχείων. Μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστες πινελιές από το αγαπημένο σας χρώμα. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρκετά χαλιά από μαλλί ή καθαρό βαμβάκι.

Τα χρώματα παραμένουν κοντά στο χρώμα του πατώματος. Διαλέξτε αποχρώσεις του γκρεζ, γκρι, λευκού. Πρέπει να βελτιώνουν τη ζεν διακόσμηση και να ενισχύουν την αίσθηση cocooning του δωματίου!

Προτιμήστε φυσικά υφάσματα, όπως λινό, μαλλί, δαντέλλα, μετάξι για να ταιριάζουν όμορφα με το υπόλοιπο δωμάτιο. Ένα από τα βασικά στοιχεία της ζεν διακόσμησης είναι οι κουρτίνες που παρέχουν μια αίσθηση οικειότητας, ενώ μειώνουν το θόρυβο και τα ρεύματα αέρα.

Για έναν πλήρως χαλαρωτικό χώρο, τοποθετήστε διαφορετικές πηγές φωτός που θα σας επιτρέπουν να ελέγχετε την ένταση και τις περιοχές που πρόκειται να φωτιστούν.

Θέλετε τα απλά και φυσικά έπιπλα με λιτές και καθαρές γραμμές, αποφεύγοντας πολύπλοκες λεπτομέρειες και περίσσεια διακόσμηση. Θα σας μεταφέρουν μια αίσθηση ζεστασιάς και χαλάρωσης. Τα κομμάτια αποθήκευσης - ντουλάπες, ντουλάπια, συρταριέρες - προτιμάτε να είναι βαμμένα σε χρώματα που ταιριάζουν με τον υπόλοιπο χώρο.

Προσθέστε στη διακόσμηση φυτά που έχουν ηρεμιστική επίδραση, με το χαλαρωτικό πράσινο χρώμα τους και με την παροχή οξυγόνου. Toποθτήστε τα μέσα σε στιλάτες γάστρες ή κασπό και σε ανθοστήλες. Μια καλή ιδέα είναι να μετατρέψετε σε ανθοστήλη ένα μικρό βοηθητικό τραπεζάκι. Ο χώρος θα αποκτήσει επιπλέον κομψότητα και η ατμόσφαιρα θα γίνει ακόμα πιο ήρεμη και φιλόξενη, αναφέρει το spirossoulis

Τέλος μην ξεχάσετε τα φυσικά αρώματα και έλαια. Η σωστή διακόσμηση είναι αυτή που ενεργοποιεί τις αισθήσεις.

Ένα ευχάριστο άρωμα θα σας φτιάχνει τη διάθεση, θα σας ηρεμεί και θα σας ξυπνά τις πιο όμορφες αναμνήσεις, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ευεξία σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ