Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον - Ο γνωστός σε όλους Professor Dumbledore στις ταινίες του Χάρι Πότερ

«Ήταν ένας από τους πιο λαμπρούς, αβίαστους ηθοποιούς με τους οποίους είχα ποτέ το προνόμιο να συνεργαστώ» δήλωσε ο πρωταγωνιστής του «Χάρι Πότερ»

Ο Βρετανοϊρλανδός ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον, που υποδύθηκε στον κινηματογράφο τον χαρακτήρα του Ντάμπλντορ στον "Χάρι Πότερ", απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, όπως ανακοίνωσε χθες η οικογένειά του.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harry Potter Film (@harrypotterfilm)

Στη διάρκεια της 50ετούς σταδιοδρομίας του κέρδισε τέσσερα βραβεία BAFTA και υποδύθηκε τον διευθυντή της σχολής των μάγων σε έξι από τις οκτώ ταινίες Χάρι Πότερ.

"Ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας Μάικλ πέθανε ήσυχα στο νοσοκομείο με τη σύζυγό του Αν και τον γιο του Φέργκους στο προσκέφαλό του, έπειτα από πνευμονία", σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Ο γεννημένος στην Ιρλανδία ηθοποιός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου σε μια παραγωγή του "Οθέλλου" στο Δουβλίνο το 1962.

Στη Βρετανία έγινε διάσημος ως επιθεωρητής Μεγκρέ στην ομώνυμη σειρά που μεταδόθηκε από το δίκτυο ITV, στη συνέχεια ως Φίλιπ Μάρλοου στη σειρά "The singing detective" το 1986.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ