Πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολωμό, βραστές γαρίδες, αβοκάντο και ροζ πιπέρι από τον σεφ μας Ηλία Ιωσηφέλη - Πραγματική απόλαυση!

Πράσινη σαλάτα με καπνιστό Σολωμό, βραστές γαρίδες, αβοκάντο και κρέμα λεμονιού αρωματισμένη με ροζ πιπέρι!!

Πράσινη σαλάτα με καπνιστό Σολωμό, βραστές γαρίδες, αβοκάντο και κρέμα λεμονιού αρωματισμένη με ροζ πιπέρι!!



Υλικά για 4 άτομα

2τεμ ρόκα
2τεμ λολλο ροσσο πράσινο
300 γρ σπανάκι baby καθαρισμένο
400 γρ καπνιστό σολωμο
12 γαρίδες Νο 3 βρασμένες και καθαρισμένες
2 αβοκαντο ώριμα
Για την κρέμα λεμονιού
50 ml χυμό λεμονιού
100 ml ελαιόλαδο
100ml ηλιέλαιο
30γρ μουστάρδα
30γρ μέλι
10γρ ροζ πιπέρι σε κόκκους
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε όλα τα σαλατικά μας και τα αφήνουμε να στραγγιξουν!!!
Για να ετοιμάσουμε την κρέμα λεμονιού, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και με την βοήθεια ενός μπιμερ τα χτυπάμε ώσπου να γίνουν κρέμα!!
Κόβουμε τα σαλατικά μας σε ένα μπωλ. Ρίχνουμε τις γαρίδες , το αβοκάντο και τον καπνιστό Σολωμό! Περιχύνουμε με την κρέμα λεμονιού και σερβίρουμε!

Who is Who



Ο Ηλίας Ιωσηφέλης δραστηριοποιείται στους χώρους της εστίασης εδώ και 15 χρόνια. Στη μακρόχρονη πορεία του απέκτησε εμπειρία στην μεσογειακή και διεθνή κουζίνα. Αποφοίτησε από την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Στη γραμμή εκκίνησης της καριέρας του βρίσκονται μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι, όπως η Grecotel και η Hilton. Παράλληλα, σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα είναι οι συνεργασίες του με μεγάλες επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (caterings) ως head chef στον τομέα των δεξιώσεων! Η αγάπη του για την μαγειρική τον ώθησε να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε φοιτητές και νέους επίδοξους σεφ σε δημόσιες σχολές, ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης. Σήμερα εργάζεται ως executive chef στη ναυτιλιακή Λέσχη Εφοπλιστών, καθώς και ως private chef σε κύκλους υψηλών προσώπων. Η συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε διαφημιστικά σποτ στο web tv, του άνοιξε πρόσφατα το δρόμο για τα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα. Είναι μέλος της ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδας , της λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας (chef club of Greece) και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ