Τέσσερις περιπτώσεις που το άγχος σας έχει ξεπεράσει τα όρια: Τα συμπτώματα που μαρτυρούν κάποια διαταραχή - Μην διστάζετε να το αντιμετωπίσετε

Τέσσερα σημάδια που υποδεικνύουν κάποια αγχώδη διαταραχή!

Οι πιο κοινές αναγνωρισμένες αγχώδεις διαταραχές περιλαμβάνουν γενική αγχώδη διαταραχή, αγοραφοβία, διαταραχή κοινωνικού άγχους, διαταραχή μετατραυματικού στρες, ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και διαταραχή άγχους αποχωρισμού.

Δεν υπάρχει κάποια εξέταση που να μπορεί να διαγνώσει οριστικά κάποια από αυτές, αλλά εδώ είναι τέσσερα σημάδια που μπορεί να υποδεικνύουν πρόβλημα.

Έχετε υψηλό επίπεδο αγωνίας

Το άγχος έχει διαφορετικά επίπεδα. Μπορεί να είστε αγχωμένοι πριν από ένα σημαντικό τεστ ή παρουσίαση ή να ανησυχείτε για την υγεία σας, όταν υπάρχει μια επιδημία. Μπορεί να έχετε μια ιδιαίτερη ευαισθησία όταν πάτε οδοντίατρο ή είστε καλεσμένοι σε ένα πάρτι.

Ωστόσο, εάν η ένταση καταναλώνει την ενέργειά σας, εάν παραγκωνίζει άλλες σκέψεις ή εάν ο ψυχικός πόνος γίνεται από ανησυχητικός, αυτό είναι άλλο θέμα. Το άγχος θα εμποδίσει τους ανθρώπους να κοιμηθούν ή μπορεί να κλαίνε.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα συναισθήματα γίνονται τόσο έντονα που οδηγούν σε μια κρίση πανικού. Μπορεί να έχετε συμπτώματα όπως ζάλη ή γρήγορο καρδιακό ρυθμό.

Αποφεύγετε πράγματα λόγω των φόβων σας

Όλοι αποφεύγουμε πράγματα που φοβόμαστε ή αντιπαθούμε. Θα μπορούσατε να ζήσετε όλη σας τη ζωή χωρίς τρενάκια ή ταινίες τρόμου. Αλλά αυτά δεν επηρεάζουν πραγματικά τη ζωή σας.

Μπορεί να φοβάστε να κάνετε μια ιατρική εξέταση εξαιτίας αυτών που θα μπορούσατε να μάθετε. Αν αποφεύγετε να πάτε στον γιατρό σας εξαιτίας ενός φόβου, αυτό είναι πρόβλημα.

Οι ανησυχίες σας παρεμβαίνουν στην καθημερινότητά σας

Τελικά, μια αγχώδης διαταραχή μπορεί να γίνει τόσο σοβαρή που η καθημερινότητα να διακυβευτεί.

Τα άτομα που πάσχουν από ΙΨΔ μπορεί να χρειάζονται ώρες για να βγουν από το σπίτι το πρωί, επειδή τα μαξιλάρια στο κρεβάτι δεν είναι σωστά τοποθετημένα.

Η σχολική εργασία και η εργασιακή απόδοση μπορεί να έχουν πρόβλημα, επειδή η τελειομανία καθιστά αδύνατη την ολοκλήρωση ενός έργου ή επειδή το κοινωνικό άγχος καθιστά αδύνατη τη συζήτηση με συμμαθητές ή συναδέλφους.

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν τα συναισθηματικά συμπτώματα οδηγούν σε σωματικά. Μπορεί να έχετε πονοκεφάλους, απώλεια όρεξης κι αϋπνία, σύμφωνα με το yo.gr.

Η ερώτηση που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας είναι αν το άγχος σας βλάπτει τη λειτουργικότητά σας.

Αν αντιμετωπίζετε θέματα με το άγχος καλό θα είναι να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό, για να σας βοηθήσει αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ