Αυτή είναι η αλήθεια της φωτογραφίας με τον 4χρονο παιδάκι από τη Συρία που βρέθηκε στην έρημο!

Η φωτογραφία του μικρού Marwan, ενός 4χρονου Σύρiου που βρέθηκε μόνος στην έρημο ανάμεσα στη Συρία και την Ιορδανία, έκανε το γύρο του κόσμου. Και συγκίνησε.

Η φωτογραφία του μικρού Marwan, ενός 4χρονου Σύρiου που βρέθηκε μόνος στην έρημο ανάμεσα στη Συρία και την Ιορδανία, έκανε το γύρο του κόσμου. Και συγκίνησε.

Ο μικρός Σύριος αναγκάστηκε να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς μαζί με την οικογένειά του. Σε κάποιο σημείο, χάθηκε, απομακρύνθηκε, κανείς δεν ξέρει τι και πως, γράφει το newsit.gr.



Η ρεπόρτερ του CNN Hala Gorani tweet-αρε τη φωτογραφία του 4χρονου παιδιού, μόνου με μια πλαστική σακούλα στα χέρια, να μιλά με τους ανθρώπους του ΟΗΕ. Ένα παιδί, μόνο, στην έρημο. Η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου.



Όπως πάντα, όμως, κάπου χάθηκε η μπάλα. Και αντί για το δάσος, κοιτάξαμε το δέντρο.



Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iacknowledge.net αναφέρει πως ο 4χρονος Σύρος δεν περιπλανιόταν μόνος στην έρημο για πολύ ώρα, αλλά για λίγο, αφού η οικογένειά του ήταν λίγα μέτρα μακριά. Υπάρχουν μάλιστα και φωτογραφίες γι’ αυτό.



Τελικά, η ουσία πια είναι; Πως ένα παιδί 4 ετών, που δεν πρόλαβε να ζήσει την ειρήνη στη χώρα του, που είδε την πατρίδα του μόνο «αιχμάλωτη» του εμφυλίου, ήταν μακριά ή κοντά από την οικογένειά του ή ότι στα 4 χρόνια του, μωρό ακόμα, υποχρεώθηκε να διασχίσει την έρημο ανάμεσα στη Συρία και την Ιορδανία, για να φτάσει σε μια γη που θα γίνει ποτέ πατρίδα κανενός;



Ωραία, ο Marwan έμεινε πίσω από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του αλλά οι άνθρωποι του ΟΗΕ τον πήγαν στη μαμά του, βοηθώντας τον να περάσει τα σύνορα. Δεν περιπλανιώταν μόνος παρά μόνο για λίγα λεπτά.

Ωραία. Και τώρα που αποκαταστήσαμε την "αλήθεια", θα ασχοληθεί κανείς με το γιατί ο Marwan έμεινε χωρίς πατρίδα ή αυτή η αλήθεια δε νοιάζει κανέναν;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ