Κι όμως! Η σειρά που εφαρμόζετε τα καλλυντικά σας παίζει ρόλο - Απογειώστε το μακιγιάζ σας μαθαίνοντας τον σωστό τρόπο

Αυτή είναι η σειρά που πρέπει να τηρείτε!

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν εφαρμόζετε τα προϊόντα μακιγιάζ με τη σωστή σειρά; Αυτός ο γρήγορος και κατατοπιστικός οδηγός για την καλύτερη σειρά εφαρμογής μακιγιάζ θα κάνει την καθημερινότητά σας πολύ πιο εύκολη.

Ορισμένα βήματα μπορείτε να τα αλλάξετε, εάν αυτό είναι καλύτερο για εσάς.

Προετοιμάστε το δέρμα σας

Πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ, φροντίστε να ξεκινήσετε με καθαρό πρόσωπο. Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας θα σας βοηθήσει να έχετε μια λεία βάση για το μακιγιάζ σας.

Είναι καλύτερο να κάνετε το μακιγιάζ σας αμέσως μετά τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα primer προσώπου.

Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά ορισμένες γυναίκες θεωρούν ότι βοηθά το μακιγιάζ να εφαρμόζεται καλύτερα και να διαρκεί περισσότερο.

Αυτή είναι η στιγμή για να προετοιμάσετε και τα χείλη σας εφαρμόζοντας ένα λεπτό στρώμα lip balm.

Εφαρμόστε το βασικό σας προϊόν

Το πρώτο βήμα για τη σωστή σειρά εφαρμογής του μακιγιάζ είναι το foundation. Όταν επιλέγετε ένα foundation, φροντίστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στον τύπο του δέρματός σας.

Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι χρησιμοποιείτε μια απόχρωση foundation που ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σας. Θέλετε το πρόσωπό σας να ταιριάζει με το υπόλοιπο σώμα σας, ειδικά με τον λαιμό σας.

Εάν έχετε περιοχές που χρειάζονται περισσότερη κάλυψη (όπως κηλίδες, μαύρα στίγματα ή μαύρους κύκλους), μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε ένα concealer.

Επιλέξτε μια απόχρωση που ταιριάζει με τον τόνο της επιδερμίδας σας και ταιριάζει πολύ με την απόχρωση του foundation σας.

Εφαρμόστε ρουζ

Ολοκληρώστε το μακιγιάζ του προσώπου σας προσθέτοντας ένα φυσικό χρώμα στα μάγουλα με το ρουζ. Ξεκινήστε απλώνοντας μια μικρή ποσότητα και χτίστε το χρώμα, μέχρι να φτάσετε την ένταση χρώματος της αρεσκείας σας.

Μακιγιάζ ματιών

Ξεκινάτε πάντα το μακιγιάζ των ματιών σας με ένα primer. Ένα primer για το μακιγιάζ ματιών θα βοηθήσει τη σκιά ματιών να διαρκέσει περισσότερο και θα βοηθήσει τα χρώματα να αναδυθούν περισσότερο. 

Μόλις το primer σας στεγνώσει, εφαρμόστε τη σκιά ματιών. Επίσης η εφαρμογή eyeliner είναι ένας καλός τρόπος για να προσθέσετε ένταση στο βλέμμα. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ των ματιών σας με μερικές στρώσεις μάσκαρα.

Χρώμα στα χείλη

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, είναι να ολοκληρώσετε το makeup look με χρώμα στα χείλη, όπως αναφέρει το yo.gr.

Πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε προϊόν για τα χείλη, εφαρμόστε λίγο lip balm για να προετοιμάσετε τα χείλη αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Στη συνέχεια επιλέξτε lip liner, κραγιόν ή lip gloss ή και τα τρία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ