Πένθος για τη Μελάνια Τραμ: Έχασε τη μητέρα της, 78 ετών – «Απίστευτη γυναίκα η πεθερά μου» έγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ (φωτό & βίντεο)

Η Αμαλία Κναβς ήταν άρρωστη στις γιορτές και η Μελάνια ήταν στο πλευρό της 

Η μητέρα της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, Αμαλία Κναβς, 78 ετών, πέθανε αφού αρρώστησε στα τέλη του 2023 και μετά από παραμονή σε νοσοκομείο του Μαϊάμι κατά τη διάρκεια των διακοπών.

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνω τον θάνατο της αγαπημένης μου μητέρας, Αμαλία», είπε η 53χρονη πρώην πρώτη κυρία σε ένα συγκινητικό αφιέρωμα το βράδυ της Τρίτης.

Η Μελάνια δεν παρέστη στους περισσότερους εορτασμούς των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο Mar-a-Lago για να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί έλειπε η Μελάνια από το πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ στη Χριστουγεννιάτικη φωτογραφία της οικογένειας – Οι φήμες και ο πραγματικός λόγος της απουσίας (φωτό)

«Η Αμαλίγια Κναβς ήταν μια δυνατή γυναίκα που πάντα φερότανμε χάρη, ζεστασιά και αξιοπρέπεια. Ήταν απόλυτα αφοσιωμένη στον σύζυγό της, τις κόρες, τον εγγονό και τον γαμπρό της. Θα μας λείψει απεριόριστα και θα συνεχίσουμε να τιμούμε και να αγαπάμε την κληρονομιά της».

 



Η Μελάνια δεν αποκάλυψε την αιτία θανάτου, αλλά ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ότι ήταν «πολύ άρρωστη» και ότι ο αντίκτυπος ήταν «σκληρός» στην οικογένεια.

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του έγραψε: "Αυτή είναι μια πολύ θλιβερή νύχτα για όλη την οικογένεια Τραμπ!!! Η σπουδαία και όμορφη μητέρα της Melania, Amalija, μόλις πήγε σε ένα όμορφο μέρος στον ουρανό. Ήταν μια απίστευτη γυναίκα, και θα μας λείψει πολύ πέρα από τα λόγια!

 

 

Ποια ήταν η Αμαλία Κναβς

Η μητέρα της Μελάνια Τραμπ γεννήθηκε το 1945 στο Judendorf-Strassengel της Αυστρίας πριν μετακομίσει στη Σλοβενία ενώ ήταν ακόμη υπό κομμουνιστική κυριαρχία. Πέρασε την ταπεινή της παιδική ηλικία μαζεύοντας κρεμμύδια στο οικογενειακό της αγρόκτημα πριν αρχίσει να εργάζεται σε ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, όπου γνώρισε τον σύζυγό της Βίκτορ.

 

 

Υποδέχτηκαν την πρώτη τους κόρη, την Ινές - που ζει τώρα στο Μανχάταν - το 1968 και δύο χρόνια αργότερα το ζευγάρι απέκτησε τη Μελάνια, η οποία πάντα έλεγε ότι εμπνέεται από την εργατική μητέρα της. Και οι δύο αδερφές μετακόμισαν στο Μιλάνο για να ξεκινήσουν την καριέρα τους στο μόντελινγκ και η Μελάνια πήγε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1996.

 

 

Απέκτησε πράσινη κάρτα το 2001 και πολιτογραφήθηκε το 2006. Στη συνέχεια, το οι γονείς της Μελάνια μετακόμισαν στις ΗΠΑ - δεν είναι σαφές πότε - και ήταν στο πλευρό της Μελάνια κατά τη διάρκεια της καριέρας της από το μόντελινγκ στην Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

 



Ήταν συνταξιούχοι και περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους ζώντας στο ανακτορικό Palm Beach Club του γαμπρού τους. «Η κομψή και εργατική μητέρα μου Αμαλία με μύησε στη μόδα και την ομορφιά», είπε η Μελάνια, στην ομιλία της στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών το 2016.

 

 

 

«Ο πατέρας μου, ο Βίκτορ, μου ενστάλαξε το πάθος για τις επιχειρήσεις και τα ταξίδια. Η ακεραιότητα, η συμπόνια και η ευφυΐα τους αντανακλούν μέχρι σήμερα πάνω μου και την αγάπη μου για την οικογένεια και την Αμερική».

Οι Κναβς πολιτογραφήθηκαν στις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2018, αφού η Μελάνια υποστήριξε την πράσινη κάρτα τους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ