Βαρσοβία - Κρακοβία: Τοπ επιλογή ταξιδιού για 25η Μαρτίου και Καθαρά Δευτέρα - 5 αξέχαστες ημέρες στην Πολωνία

Τέλειο ταξίδι!

5 ημέρες αεροπορικώς με Sky Express σε Κρακοβία, Αλατωρυχεία Βιελίτσκα, Άουσβιτς, Βαρσοβία.  Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά. 

Μια από τις μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, η Πολωνία, διαθέτει έναν μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό πλούτο. Είναι μία χώρα πεδινή - το όνομά της εξάλλου στα σλάβικα σημαίνει "πεδιάδα" - με πολλούς ποταμούς, λίμνες, δάση και μικρά χωριά με κάστρα και παλάτια. Τα πανέμορφα τοπία της, η αρχιτεκτονική της, το πλήθος των μνημείων της, τα ίχνη πολλών και διαφορετικών λαών που πέρασαν από τα εδάφη της, αλλά και η τραγική πρόσφατη ιστορία της, προσδίδουν στη χώρα αυτή μια ιδιαίτερη εθνική ταυτότητα. Στο έδαφός της βρίσκεται το παγκοσμίως γνωστό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, αλλά και το περίφημο αλατωρυχείο Βιελίτσκα, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Πρόγραμμα Εκδρομής:

1η ΜΕΡΑ

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απ’ ευθείας πτήση με SKY EXPRESS για την Βαρσοβία την πρωτεύουσα Πολωνίας, η οποία κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο ισοπεδώθηκε ύστερα από διαταγή του αρχηγού των SS Χάινριχ Χίμλερ (Ιανουάριος 1945). Τα σημαντικότερα μνημεία της κατεστραμμένης πόλης αποκαταστάθηκαν σύμφωνα με σχέδια του 18ου αιώνα και σήμερα το ιστορικό της κέντρο μοιάζει να είναι 200 ετών και όχι μερικών μόλις δεκαετιών. Άφιξη και αναχώρηση για την Κρακοβία, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Πολωνίας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μετά την πρωτεύουσα Βαρσοβία. Είναι η πιο όμορφη μεγάλη πόλη της Πολωνίας. Υπέστη ελάχιστες ζημιές κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και το ιστορικό της κέντρο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU KRAKOW 5* ( www.radissonhotels.com ) . Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ - ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινό και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε το κάστρο στον λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό ναό με τους βασιλικούς τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των αγίων Πέτρου και Παύλου κλπ. Στο κέντρο της παλιάς πόλης και στο μέσον της μεγάλης πλατείας Ρύνεκ Γκλόβνυ (Rynek Glόwny) βρίσκεται το Σουκεννίτσε (Sukiennice), μια μεσαιωνική αγορά υφασμάτων που σήμερα φιλοξενεί τουριστικά καταστήματα στη στοά του ισογείου. Στην ίδια πλατεία, στην οποία δεσπόζει ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, βρίσκονται πολυάριθμα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα περίφημα αλατωρυχεία της Βιελίτσκα, από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η διαδρομή μέσα στα αλατωρυχεία περιλαμβάνει πανέμορφα σπήλαια, διαδρόμους (περίπου 300 χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 3,5 χιλιόμετρα είναι επισκέψιμα), που βρίσκονται σε βάθος 64 - 135 μέτρων, αγάλματα από αλάτι, πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού, παρεκκλήσια, ακόμα και έναν Καθεδρικό ναό! Επιστροφή στην Κρακοβία. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ

ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ - ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Πρωινή αναχώρηση για ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, το Άουσβιτς, µε την κυνική επιγραφή πάνω από την είσοδο του στρατοπέδου «Arbeit macht Frei» - «Η εργασία απελευθερώνει». Εδώ, κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου, βρήκαν τον θάνατο περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια άνθρωποι και σήμερα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Άουσβιτς περιλάμβανε πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πέρασαν τις πύλες του, μόλις 60 - 70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για τη Βαρσοβία . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο SOFITEL VICTORIA 5* (www.sofitel.com). Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ, ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρωινή αναχώρηση για την ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου με την κολώνα του Σιγισμούνδου, την πλατεία της Νίκης, το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο, το άγαλμα της Σειρήνας - σύμβολο της πόλης και θα καταλήξουμε στο πανέμορφο πάρκο Λαζιένκι (Łazienki), με το υπέροχο Παλάτι στο Νερό και το άγαλμα του Σοπέν στο εσωτερικό του. Ελεύθερος χρόνος .Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και ελεύθερη μέρα έως την αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την επιβίβασή μας στην πτήση για την Αθήνα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο slide show.

Δείτε ακόμη:Το μαγευτικό Σάλτσμπουργκ σας περιμένει ! Καθαρά Δευτέρα & 25η Μαρτίου στην πόλη της μουσικής - Τη γενέτειρα του Μότσαρτ

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ