Κεφάλαιο εγκυμοσύνη: Χρήσιμες συμβουλές για να αυξήσετε τη γονιμότητά σας

Σήμερα υπάρχει πλήρης μόρφωση και ενημέρωση για το πως να μην μείνει μία γυναίκα έγκυος

Ωστόσο, η πληροφόρηση πάνω στο πώς να πετύχει μία γυναίκα να συλλάβει είναι πολύ μικρότερη. Αν θέλετε να μείνετε έγκυος γρήγορα, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές:

Μάθετε τις πιθανότητες

Με κάθε εμμηνορροϊκό κύκλο, μια γυναίκα έχει 25% πιθανότητα να μείνει έγκυος αν έχει σεξουαλικές επαφές χωρίς προφύλαξη, τακτική ωορρηξία και αρκετή ποσότητα σπέρματος από τον άντρα. Μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες για να το πετύχετε, αλλά, εν τω μεταξύ, απολαύσετε την διαδικασία.

Η 14η μέρα μπορεί να μην είναι η μαγική μέρα για την σύλληψη

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η ωορρηξία και οι καλύτερες πιθανότητες για εγκυμοσύνη εμφανίζονται την 14η ημέρα, μετά την πρώτη ημέρα της τελευταίας σας περιόδου. Ωστόσο, το δικό σας μήκος εμμηνορροϊκού κύκλου μπορεί ​​ποικίλλει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας, οπότε μην κολλήσετε στον αριθμό 14. Επιπλέον, οι γόνιμες μέρες σας τελειώνουν την ημέρα της ωοθυλακιορρηξίας και οι καλύτερες ημέρες για σεξουαλική επαφή είναι οι 4 -5 ημέρες πριν και κατά την ημέρα της ωορρηξίας.

Το σεξ πριν την ωορρηξία αυξάνει τις πιθανότητες εγκυμοσύνης

Μόλις ένα ωάριο φύγει από την ωοθήκη, πρέπει να γονιμοποιηθεί μέσα σε 12 έως 24 ώρες. Δεδομένου ότι είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζετε την ακριβή ώρα της ωοθυλακιορρηξίας, η γονιμοποίηση μπορεί να είναι πιο πιθανή εάν υπάρχουν ήδη μερικοί «κολυμβητές» εκεί, περιμένοντας τη κατάλληλη στιγμή. Το σπέρμα ζει 48 ώρες μέσα στο γυναικείο σώμα, που ξέρεις μπορεί να γίνει η γονιμοποίηση!

Με κάθε εμμηνορροϊκό κύκλο, μια γυναίκα έχει 25% πιθανότητα να μείνει έγκυος

Όσο πιο υγιείς είστε και οι δύο, τόσο πιο εύκολη θα είναι και η σύλληψη.

Η βέλτιστη κατάσταση στην υγεία των δύο γονιών βοηθάει την σύλληψη να γίνεται πιο γρήγορα.

Αποκτήστε μια καλή φυσική κατάσταση πριν προσπαθήσετε την σύλληψη του μωρού βάζοντάς σας σε δίαιτα πλούσια σε φολικά οξέα (φυλλώδη πράσινα, σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών,) για να εξασφαλιστεί ότι ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα του μωρού που θα δημιουργηθούν στις επόμενες μέρες ξεκινούν με τον υγιέστερο και καλύτερο πιθανό τρόπο.

Να πίνετε πολύ νερό και να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες. 

Προγραμματίστε check up

Το check up πριν μείνεις έγκυος είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά αν υπάρχουν θέματα υγείας που μπορούν να επιλυθούν είναι πάντα προτιμότερο να γίνει πριν την εγκυμοσύνη. Προγραμματίστε μια επίσκεψη σε γιατρούς ώστε να βρείτε και διορθώσετε όλα τα προβλήματα που πιθανός έχετε πριν την εγκυμοσύνη.   

Σωστό Βάρος Σώματος Το σωματικό βάρος και των δύο παίζει καθοριστικό ρόλο, για την γρήγορη γονιμοποίηση. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε εάν είστε σε υγιές βάρος είναι να υπολογίσετε το δείκτη μάζας σώματος σας, ΔΜΣ. 

Ωοθυλάκιοωορρηξία

Οι γόνιμες μέρες σας είναι οι 4-5 ημέρες που οδηγούν στην ωορρηξία και η ημέρα της ωορρηξίας.

Η εύρεση της κατάλληλης μέρας της ωορρηξίας είναι το κλειδί.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι να το πετύχετε:

  • Καταγράψτε τη βασική θερμοκρασία σώματος
  • Καταγράψτε τα σημάδια γονιμότητάς σας όπως τα συμπτώματα της αυχένιου βλέννας
  • Χρησιμοποιήστε Kit πρόβλεψης ωορρηξίας

Διαβάστε ακόμη:Γονιμότητα VS Διατροφή: Πως συνδέονται άμεσα & τι επιπτώσεις υπάρχουν στον οργανισμό μας

Μέτρηση σπέρματος

Χρειάζονται δύο για μια εγκυμοσύνη. Το σπέρμα ενός άντρα πρέπει να είναι υγιές και υπάρχουν τρόποι βελτίωσης του αριθμού των σπερματοζωαρίων. Τα προβλήματα ανδρικής γονιμότητας επηρεάζουν το 50% των ζευγαριών που δεν μπορούν να γονιμοποιήσουν. Οι άνδρες πρέπει να σιγουρευτούν ότι έχουν αρκετό σπέρμα καλής ποιότητας κάνοντας έναν τεστ αριθμού σπερματοζωαρίων. Θα πρέπει επίσης να ξεκινήσουν μια υγιεινή διατροφή, να επιδιώκουν το ιδανικό βάρος, να αποφεύγουν την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα.

Προαιρετικά μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά συμπληρώματα βιταμινών και βοτανικής γονιμότητας για να αυξήσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. 

Κάντε σεξ

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα yo.gr, πολλά ζευγάρια δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι το πώς κάνουν σεξ είναι σημαντικό όταν πρόκειται να μείνει η γυναίκα έγκυος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε συνουσία τακτικά σε όλο τον έμμηνο κύκλο. Προσπαθήστε να κάνετε σεξ μία φορά την ημέρα κάθε μέρα κατά τη διάρκεια των εύφορων 5-6 ημερών σας, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας μια ιεραποστολική στάση. Αποφύγετε θέσεις όπου η γυναίκα βρίσκεται στην κορυφή επειδή η βαρύτητα θα επιτρέψει σπέρμα να διαρρεύσει.

Επίσης, δοκιμάστε να βάλετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα ισχία σας για να βοηθήσετε με την κλίση της λεκάνης σας. Μην σηκωθείτε αμέσως μετά το σεξ. Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να επιτρέψετε στο σπέρμα να παραμείνει στον κόλπο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το ωάριο μπορεί να γονιμοποιηθεί μόνο κατά τη διάρκεια των 12-24 ωρών μετά την ωορρηξία, αλλά το σπέρμα μπορεί να ζήσει στο κατώτερο τμήμα της αναπαραγωγικής οδού μιας γυναίκας μέχρι δυο ημέρες. 

Άσκηση

Η άσκηση είναι υγεία και προετοιμάζει το σώμα για να κυοφορήσει  αλλά και για τον ίδιο τον τοκετό. Η σωστή άσκηση μπορεί να βοηθήσει καθ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, μειώνοντας τα συμπτώματα εγκυμοσύνης (ναυτία) και αυξάνοντας την ενέργεια σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποφεύγετε ορισμένες μορφές άσκησης και να γνωρίζετε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν με την υπερβολική άσκηση. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ