Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε αναισθησιολόγος σε εφημερία - Εργασιακή εξουθένωση καταγγέλλουν οι γιατροί (βίντεο)

44χρονη αναισθησιολόγος στο τέλος της 24ωρης εφημερίας, στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”

Κατέρρευσε 44χρονη αναισθησιολόγος στο τέλος της 24ωρης εφημερίας, στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης.

«Εδώ κα 12 μήνες κάνουμε 10-12 εφημερίες», λένε οι συνάδερφοι της.

Η αναισθησιολόγος μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τελειώνοντας την εφημερία μου ένιωσα μια έντονη αδιαθεσία, μούδιασα στο πρόσωπό μου. Ξάπλωσα στον χώρο της ανάνηψης που έχουμε τα φορεία. Οι συνάδελφοι κατάλαβαν ότι εκείνη την ώρα κάτι συμβαίνει και διαπίστωσαν ότι πρόκειται περί εγκεφαλικού».

«είναι δεδομένο. 12-13 μήνες δουλεύουμε τόσες πολλές ώρες που δεν αντέχουμε άλλο», ανέφερε.

«νομίζω ότι εκεί θα καταλήξω». Η ίδια γνωστοποίησε ότι νοσηλεύεται ακόμα καθώς «το πόδι μου ακόμα δεν είναι πολύ καλά. Αυτό είναι που με ανησυχεί. Θα φτιάξει όμως, όπως μου είπαν. Ήρθα να κάνω μια βάρδια και φεύγω με μπαστούνι», είπε για το εαν θα κινηθεί νομικά.

Προσπαθούμε να καλύψουμε τα κένα, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη έλλειψη αναισθησιολόγων στην Ελλάδα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν προσπαθεί να βρει αναισθησιολόγους», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας. «Κάνουμε διαρκώς προκηρύξεις για την πρόσληψη αναισθησιολόγων. Αυτή τη στιγμή το κράτος ζητάει προσλήψεις αναισθησιολόγων και δεν μπορεί να βρει», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στις δηλώσεις του ανέφερε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκδώσει ειδικό report που αναφέρει ότι στις χώρες του δυτικού κόσμου αυτή είναι η ειδικότητα στην οποία υπάρχει μεγαλύτερη έλλειψη. «Εδώ έχουμε ένα κράτος που προκηρύσσει μόνιμες θέσεις γιατρών, αλλά δεν βρίσκει γιατρούς. Και εδώ δεν έχουμε ένα κράτος που δεν μπορεί να αυξήσει τις αμοιβές των γιατρών. Έχουμε ένα κράτος που έχει ήδη αυξήσει τις αμοιβές των γιατρών, αλλά αυτές προφανώς δεν φτάνουν», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ