Ο Γρηγόρης Βαλτινός ως Αρχιεπίσκοπος Μακάριος στο Famagusta: «Πάντα μου λέγανε ότι του μοιάζω» - Οι ιστορικές φυσιογνωμίες της σειράς, οι πρωταγωνιστές (φωτό & βίντεο)

Πρεμιέρα αύριο το βράδυ για την ιστορική σειρά Famagusta

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 21:00 το βράδυ, ξεκινά στο MEGA μια ξεχωριστή ιστορία αναζήτησης της αλήθειας με φόντο τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου το καλοκαίρι του ’74 με κορυφαίους πρωταγωνιστές φέρνει στις μνήμες μας ιστορικές προσωπικότητες όπως Αρχιεπίσκοπος Μακάριος τον οποίο ενσαρκώνει ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Η σειρά Famagusta υπόσχεται να ξυπνήσει συναισθήματα και να ανασύρει από τη μνήμη βιώματα και τραυματικές εσωτερικές φωτιές που δεν σβήνουν, παρότι έχουν περάσει 50 χρόνια.

Η τριάδα των επιτυχιών – Αντρέας Γεωργίου, Κούλλης Νικολάου, Βάνα Δημητρίου – υπογράφουν μια πολύ ξεχωριστή ιστορία μυθοπλασίας, ένα οικογενειακό δράμα που μοιάζει να κινείται παράλληλα με την πληγή ενός ολόκληρου έθνους. Μία πατρίδα κομμένη στα δύο, σαν μάνα που το παιδί της αγνοείται στον πόλεμο, στοιχειωμένη από το πένθος και την ακατάσχετη νοσταλγία, αναζητά την επανένωση με το άλλο της μισό.

Το trailer της σειράς:

 

 

Μια νεαρή μητέρα, χάνει την ημέρα της τουρκικής εισβολής τον τριών μηνών γιο της. Τι κι αν έχουν περάσει 50 χρόνια, εκείνη δεν έχει πάψει ποτέ να ελπίζει πως θα τον βρει ζωντανό. Ένας πενηντάχρονος άνδρας, μεγαλωμένος στο Λονδίνο, επιστρέφει στην Κύπρο, στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ για την κυπριακή τραγωδία. Η μοίρα θα υφάνει έτσι το μονοπάτι της ζωής και των δύο, ώστε να συναντηθούν!

Ο Γρηγόρης Βαλτινός ενσαρκώνει τον Μακάριο

Για τις ανάγκες της σειράς του MEGA, ο έμπειρος ηθοποιός, Γρηγόρης Βαλτινός, αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον Εθνάρχη της Κύπρου, τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Μια διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα, αλλά και απαιτητική. Η προετοιμασία του, προκειμένου να πλησιάσει εξωτερικά στο ιστορικό πρόσωπο, απαιτεί 4 ολόκληρες ώρες, ενώ όπως έχει δηλώσει ο ηθοποιός στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και η ερμηνεία αποτελεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα.

Οι πρώτες εικόνες του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, όπως θα τον δούμε στην τηλεόραση μέσα από τη σειρά Famagusta έγιναν viral, σε χρόνο μηδέν, καθώς η ομοιότητα με τον Κύπριο ηγέτη είναι χαρακτηριστική.

 

Ο Γρηγόρης Βαλτινός ως Αρχιεπίσκοπος Μακάριος

Ο Γρηγόρης Βαλτινός ως Αρχιεπίσκοπος Μακάριος

Ο Γρηγόρης Βαλτινός ως Αρχιεπίσκοπος Μακάριος

 

Δείτε το βίντεο: ''«Είχα τρομερό δίλημμα. το δουλεύω χρόνια. Γιατί πάντα μου λέγανε μοιάζεις με τον Μακάριο, θα κάνεις τον Μακάριο» είπε στη συνέχεια, με τον Άρη Καβατζίκη και τη Δανάη Μπάρκα να διαπιστώνουν πράγματι πως η ομοιότητα του κυρίου Βαλτινού με τον Κύπριο Ιερέα είναι εκπληκτική.''

 

 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και οι Σεϋχέλλες

«Έχω επισκεφτεί πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο και δεν είναι υπερβολή να πω ότι τα νησιά των Σεϋχελλών περιέχουν τα πιο όμορφα μέρη που έχω δει ποτέ» έχει δηλώσει ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος για τις εξωτικές Σεϋχέλλες. Ήταν μετά την παραμονή του εκεί, σχεδόν 20 χρόνια πριν την τραγωδία της Κύπρου, όταν η βρετανική κατοχή τον έστελνε εξόριστο στα περιβόητα νησιά των Εξορίστων.

Στις 14 Μαρτίου 1956, τα Νησιά των Εξορίστων, όπως ήταν τότε γνωστές οι Σεϋχέλλες, δέχθηκαν τον πιο διάσημο από όλους τους εξόριστους που εξορίστηκαν ποτέ στις ακτές τους. Πέντε ημέρες νωρίτερα, στις 9 Μαρτίου 1956, ο Κύπριος ηγέτης, καθοδόν προς το αεροδρόμιο Λευκωσίας για να πετάξει στην Αθήνα στην Ελλάδα για διαβουλεύσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση, με τον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ να βρίσκεται σε εξέλιξη, συνελήφθη από την αποικιακή αστυνομία και μεταφέρθηκε σε στρατιωτικό αεροπλάνο.

Οι Βρετανοί αποφάσισαν να εξορίσουν τον Μακάριο μετά την εκ μέρους του απόρριψη του σχεδίου που του υπεβλήθηκε νωρίτερα από τον Κυβερνήτη της Κύπρου Σερ Τζον Χάρτιγκ. Μαζί με τρεις άλλους συλληφθέντες εθνικιστές, τον Μητροπολίτη Κυρηνείας Κυπριανό, τον Παπά Σταύρο Παπαγαθαγγέλου και τον Πολύκαρπο Ιωαννίδη, οδηγήθηκαν σε άγνωστο προορισμό για αυτούς.

Είναι πολύ ενδιαφέρον πως στην επίσημη ιστοσελίδα της νησιωτικής χώρας, φιλοξενείται ειδικό αφιέρωμα στην περίοδο της εξορίας του Κύπριου ηγέτη στο έδαφός της. Όπως σημειώνεται, η είδηση της εξορίας του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου έκανε τον γύρο του κόσμου και οι Σεϋχέλλες ήταν σταθερά έκτοτε στον χάρτη, καθώς ο διεθνής Τύπος αναφερόταν τακτικά στην εξορία του Μακαρίου και στον τετραετή κυπριακό πόλεμο της ανεξαρτησίας.

Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς στο Λονδίνο

 

 

Οι συντελεστές της σειράς

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Χρήστος Λούλης, Αντρέας Γεωργίου, Αιμιλία Υψηλάντη, στον ρόλο του παππού ο Γιώργος Ζένιος, Βασιλική Τρουφάκου, Νεοκλής Νεοκλέους, Σοφία Καλλή, Στέφανος Μιχαήλ, Σοφία Παυλίδου, Αστέρω Κυπριανού, Δάφνη Κιουρκτσόγλου, Μαριάννα Σάντη, Βαγγέλης Κακουριώτης, Χριστίνα Παπαδοπούλου,  Δημήτρης Αντωνίου, Γρηγόρης Γεωργίου, Λουκία Μουσουλιώτη, Τζώρτζια Κουβαράκη, Ανδρέας Χρυσάνθου, Χριστίνα Σωτηρίου

 

 

Και τα μικρά παιδιά: Άγγελος Γεωργίου και Αντρέας Χριστοδούλου

Στον ρόλο του Αρχιεπισκόπου Μακάριου, ο Γρηγόρης Βαλτινός

Στον ρόλο της Χαρίτας Μάντολες, η Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων: Δημήτρης Τοκαρής

Σύμβουλος Δραματουργικής Εξέλιξης: Κώστας Καπώνης

Concept: Βάνα Δημητρίου – Αντρέας Γεωργίου

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ραφαέλος Γεωργίου

Πρωτότυπη Μουσική: Χρίστος Στυλιανού

Επιμέλεια Μουσικής: Πέτρος Σεργάκης

Executive Producer: Κούλλης Νικολάου

Εκτέλεση Παραγωγής: G&N MAKE IT PRODUCTIONS LTD

Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ