Σπύρος Σούλης: Αυτά είναι τα 4 λάθη διακόσμησης που κάνουμε στο σαλόνι μας - Αν νιώθετε αλάνθαστοι, τότε είστε γελασμένοι

Ποια είναι αυτά;

Αυτά είναι τα 4 βασικά λάθη που κάνετε στη διακόσμηση του σαλονιού σας σύμφωνα με τη Martha Stewart.

Αν νομίζετε πως τα κάνετε όλα σωστά είστε πολύ γελασμένοι. Υπάρχουν λεπτομέρειες τις οποίες πρέπει να προσέξετε για να μπορέσει το σαλόνι σας να γίνει λειτουργικό για εσάς και την οικογένειά σας. 

Αποστάσεις Πόσες φορές έχει χρειαστεί να μετακινήσετε κάποιο αντικείμενο (σκαμπό, καρέκλα, coffee table) για να περάσετε; Αν η απάντηση είναι πολλές, τότε σίγουρα θα έχετε τοποθετήσει λάθος τα έπιπλα στο σαλόνι σας. Η Martha Stewart προτείνει όλοι οι διάδρομοι (τα περάσματα) να έχουν πλάτος περίπου ένα μέτρο για να μπορείτε να περνάτε άνετα μέσα από αυτά και μισό μέτρο να είναι οι αποστάσεις ανάμεσα σε καναπέδες και coffee tables. Από την άλλη μεριά αν θέλετε να κάνετε τον χώρο σας πιο οικείο και φιλόξενο θα πρέπει να απομακρύνετε τα έπιπλά σας από τους τοίχους έστω και λίγο έτσι ώστε να είναι όλα πιο κοντά μεταξύ τους.

Φωτισμός Το τι είδους φωτισμό θα χρησιμοποιήσετε σε κάθε μέρος του σαλονιού σας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ο φωτισμός του σαλονιού πρέπει να είναι «ευέλικτος» ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνετε σε κάθε σημείο του. Δεν μπορείτε να διαβάσετε ή να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια με ζεστό, χαλαρό, απαλό φωτισμό ο οποίος είναι ιδανικος για χαλάρωση μετά το φαγητό. Όπως, επίσης, δεν μπορείτε να δείτε ταινία στην τηλεόραση με πολύ δυνατά φώτα τα οποία κάνουν τη χαλάρωση αδύνατη. Επιλέξτε μικρά φωτιστικά για τις γωνιές που συνηθίζετε να διαβάζετε.

Χρώμα επίπλων Το ξέρατε ότι ξεβάφετε τα έπιπλά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε; Σκεφτείτε πόσο μπορεί ο φυσικός φωτισμός που έρχεται απ’ έξω να κάνει τα έπιπλα, τα βιβλία και τον ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό σας να ξεθωριάσει. Το ύφασμα από τους καναπέδες θα ξεθωριάσει με την απευθείας έκθεση στον ήλιο ενώ το ίδιο θα συμβεί με τους πίνακές σας, γι αυτό καλό είναι να προσέξετε τη σκίαση του χώρου επιλέγοντας τις κατάλληλες κουρτίνες.

Διαβάστε ακόμη:Σπύρος Σούλης: Μένετε σε μικρό σπίτι ; Ιδού πώς θα εξοικονομήσετε χώρο έξυπνα - Με αυτές τις 4 ιδέες

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, μπορείτε να αλλάξετε θέσεις στα πιο ευαίσθητα έπιπλά σας έτσι ώστε να μην ξεθωριάζουν.

Διακοσμείτε για τον εαυτό σας και όχι για τους άλλους Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε. Το σαλόνι δεν υπάρχει για να το χαίρονται οι άλλοι. Υπάρχει για να το χαλαρώνετε εσείς σε αυτό και να το χαίρεστε διακοσμώντας το με το προσωπικό σας γούστο. Φτιάξτε τον χώρο σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να κάνετε σε αυτό όλα όσα θέλετε να κάνετε, να διαβάζετε, να παίζετε και να βλέπετε ταινίες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ