Πέθανε η Δήμητρα Ζαπονίδου: Η πρώτη αρχηγός της εθνικής μπάσκετ – «Ρε “Μήτσο” τι έκανες» η τελευταία της συνέντευξη (βίντεο)

Δείτε την τελευταία συνέντευξη της Δήμητρας Ζαπονίδου, τι είπε πει για την αγάπη της, το μπάσκετ, πως βγήκε το "Μήτσος", αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο

Σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή η Δήμητρα Ζαπονίδου. Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί την απώλεια της πρώτης αρχηγού στην ιστορία της εθνικής γυναικών.

Συγκεκριμένα, η Δήμητρα Ζαπονίδου είχε δηλωθεί ως αρχηγός στον πρώτο επίσημο αγώνα στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στις 15/4/58, στην νίκη επί του Λιβάνου με 68-32. Η Ζαπονίδου είχε σημειώσει 14 πόντους σε εκείνη την αναμέτρηση. 

Σε συλλογικό επίπεδο, η Δήμητρα Ζαπονίδου ήταν από τις κορυφαίες μπασκετμπολίστριες του Πανιώνιου, με τον οποίο κατέκτησε το 1951 το Πρωτάθλημα Αθηνών-Πειραιώς γυναικών. Αργότερα αγωνίστηκε και στην Α.Ε. Αμπελοκήπων Αθηνών.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών-τριών (ΠΣΑΚΚ) για τον θάνατο της Δήμητρας Ζαπονίδου.

«Σε πένθος το ελληνικό μπάσκετ. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών-τριών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια της Δήμητρας Ζαπονίδου. Η πρώτη αρχηγός της εθνικής μας ομάδας, δεν είναι πια μαζί μας και το ελληνικό μπάσκετ έγινε πιο φτωχό. Θα θυμόμαστε με αγάπη τα τρυφερά της λόγια για το μπάσκετ και τη ζωή και θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε τις σελίδες της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ με πρωταγωνίστρια την ίδια».

Δείτε τη Δήμητρα Ζαπονίδου να μιλά στο TedX

Ποιος της κόλλησε το παρατσούκλι "Μήτσος". «Δεν με ένοιαζε καν αν είχα κάλτσες. Με ένοιαζε να κερδίσει η ομάδα μου. Μου λένε ταλέντο, αλλά χωρίς πολύ δουλειά δεν γίνεται», η εξομολόγησή της. Τι είχε πει για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Δείτε την τελευταία συνέντευξη που έδωσε στο gazzetta.gr:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ