Panic button για τη βία ανηλίκων: Το νέο app για τα παιδιά που πέφτουν θύματα bullying - Τι είπε για την εγκληματικότητα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (βίντεο)

"Μαρτύριο" χαρακτήρισε τη μικρο-εγκληματικότητα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στην έξαρση της εγκληματικότητας, την Greek Mafia, ενώ προανήγγειλε την εφαρμογή αντίστοιχου "panic button" και για τη βία ανηλίκων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε τόνισε ότι τον απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα της βίας μεταξύ ανηλίκων διότι όπως επισήμανε θέλει πολύ ιδιαίτερη μεταχείριση, ενώ είναι ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται παρά πολύ γρήγορα.

Όπως είπε το βράδυ της Τρίτης στον Γιώργο Κουβαρά και στην ΕΡΤ, έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργείται ένα site στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι γονείς και οι ανήλικοι για καταγγελίες, παράπονα και μια γραμμή τηλεφωνική, πενταψήφια, για να μπορεί ο καθένας αμέσως να καταγγέλλει στο Ανηλίκων ένα περιστατικό ούτως ώστε να υπάρχει μια άμεση παρέμβαση."Όπως έχουμε το panic button στην υπόθεση της ενδοοικογενειακής βίας, ακριβώς κατά τον ίδιο τρόπο να υπάρχει μια εφαρμογή, ένα application το οποίο θα ειδοποιεί την αστυνομία ότι κάτι τρέχει κάπου. Μαζί βέβαια με τη συνεργασία και άλλων κοινωνικών φορέων και άλλων κυβερνητικών οργανισμών" σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της μικροεγκληματικότητας, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσονται εκατοντάδες μικρές εγκληματικές πράξεις, που σημειώνονται καθημερινά. "Ο ένας μπαίνει στο σπίτι σου, ουσιαστικά παίρνει την περιουσία του, ο άλλος κάνει διάρρηξη, ο τρίτος σού κλέβει το πορτοφόλι, όλο αυτό είναι ένα μαρτύριο για τους πολίτες κάθε μέρα" σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Διαβάστε ακόμα: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ειδικά σχέδια για εγκληματικότητα ανηλίκων και Τροχαία - Οι αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ (βίντεο)

Ενδοοικογενειακή βία

Επιπρόσθετα ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στο φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο χαρακτήρισε φρικαλέο ενώ τόνισε ότι έχει πάρει διαστάσεις τα τελευταία χρόνια.

"Όλα αυτά είναι κοινωνικά θέματα τα οποία είμαι πολύ ευαισθητοποιημένος και φτιάξαμε γραφεία σε κάθε περιοχή της χώρας, έτσι ώστε να υπάρχει σημείο αναφοράς για να μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά. Και θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση της αστυνομίας, όταν δέχονται τέτοιες κλήσεις" είπε.

Οπαδική βία

Αναφορικά με το ζήτημα της οπαδικής βίας ο κ. Χρυσοχοϊδης υπογράμμισε ότι "θα κάνουμε την δουλειά μας" και συνέχισε λέγοντας ότι "υπόσχομαι εδώ ενώπιων σας ότι θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε όλα αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να συλληφθούν και τα οδηγήσουμε στη Δικαιοσύνη και να τελειώνουμε, γιατί είναι οργανωμένο έγκλημα", ωστόσο επισήμανε ότι θα πρέπει όλοι να κάνουν την δουλειά τους.

"Να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε όλοι στα γήπεδα που ανοίγουν 12 Φεβρουαρίου και να τελειώνουμε με όλους αυτούς" είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε: "Έτσι θα αναγκάσουμε και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία καίγονται ή δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία δημιουργούν προβλήματα γιατί κι αυτοί εισπράττουν από έναν καλό αγώνα, μια συνεργασία".

"Δεν έχουν καμιά δουλειά οι αστυνομικοί μέσα στα γήπεδα – Οι ΠΑΕ υπεύθυνες για ό,τι συμβεί"

Όσον αφορά στις κάμερες στα γήπεδα, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και για το πότε θα ανοίξουν για τους φιλάθλους, εξέφρασε την πεποίθηση πως όταν θα αρχίσουν τα πλέι οφ τουλάχιστον στα μεγάλα γήπεδα θα υπάρχουν κάμερες και πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργήσει άμεσα"

"Είναι ένα θέμα το οποίο χειρίζεται το υπουργείο Αθλητισμού. Τα πράγματα πάνε καλά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.
Συμμετέχει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε αυτή την προσπάθεια. Πιστεύω ότι όταν θα αρχίσουν τα πλέι οφ να είναι οι κάμερες, τουλάχιστον στα μεγάλα γήπεδα που θα γίνονται αυτοί οι αγώνες. το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργήσει άμεσα".

Για την παρουσία αστυνομικών στα γήπεδα ήταν κατηγορηματικός: "Δεν έχουν καμιά δουλειά οι αστυνομικοί στα γήπεδα. Οι αστυνομικοί είναι έξω από τα γήπεδα. Τον έλεγχο στην είσοδο τον πραγματοποιούν οι ΠΑΕ, οι οποίες είναι υπεύθυνες για ό,τι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο. Μόνο αν υπάρξουν σοβαρά επεισόδια".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ