Ο άντρας της χρονιάς είναι 93 ετών: Τον λένε Ρίτσαρντ και άρχισε να γυμνάζεται στα 70 – Σήμερα πρωταθλητής

Οι επιστήμονες προσπαθούν να ανακαλύψουν το μυστικό του Richard Morgan

Ένας 93χρονος Ιρλανδός έχει μπερδέψει τους επιστήμονες που αναζητούν τα μυστικά της καλής γήρανσης.

Ο Richard Morgan, βρέθηκε να έχει την αερόβια ικανότητα ενός υγιούς 30χρονου ή 40χρονου.

Ο Richard Morgan είναι το αντικείμενο μιας νέας μελέτης, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Physiology. Εξέτασε την προπόνηση, τη διατροφή και τη φυσιολογία του και διαπιστώθηκε ότι έχει την καρδιά, τους μύες και τους πνεύμονες ενός ατόμου με το μισό της ηλικίας του.

Το πιο περίεργο όμως είναι ότι άρχισε να γυμνάζεται από την ηλικία των 70 ετών και μετά.

Παρακολουθούσε την προπόνηση κωπηλασίας ενός εκ των εγγονιών του, όταν ένας προπονητής τον κάλεσε τυχαία να δοκιμάσει το μηχάνημα της κωπηλατικής.

Richard Morgan rowing during the study

Έκτοτε, έχει κωπηλατήσει σχεδόν 10 φορές σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην κωπηλασία εσωτερικού χώρου.

Δεν πηγαίνει σε εντυπωσιακά γυμναστήρια ούτε παίρνει ενεργειακά συμπληρώματα.

Γυμνάζεται στο υπόστεγο του σπιτιού του και ακολουθεί μια απλή, υγιεινή και «εξαιρετικά συνεπή» διατροφή.

Richard Morgan's diet is both health and consistent

Ο εγγονός του, Lorcan Daly (29), βοηθός λέκτορας στην επιστήμη της άσκησης στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Shannon και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.

Αφού είδε τη μεταμόρφωση της φυσικής κατάστασης του παππού του, ο Δρ Daly έδωσε την ιδέα της μελέτης στους συναδέλφους του Philip Jakeman, καθηγητή υγιούς γήρανσης, σωματικής απόδοσης και διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Limerick, και Bas Van Hooren, διδακτορικό ερευνητή στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ.

Ο Δρ Ντέιλι είπε ότι τα ευρήματα είναι μοναδικά επειδή «εκτός από λίγη άσκηση στο σχολείο», ο παππούς του άρχισε να γυμνάζεται πολύ αργά στη ζωή του. «Μας λέει ότι η φυσική κατάσταση ανταποκρίνεται πολύ. Μπορείτε να ξεκινήσετε ανά πάσα στιγμή. Ποτέ δεν είναι αργά», πρόσθεσε.

Richard Morgan is the subject of a new scientific study

Την ημέρα της δοκιμής, οι επιστήμονες ζήτησαν από τον κ. Morgan να χρησιμοποιήσει μια κωπηλατική μηχανή και να αγωνιστεί σε μια προσομοίωση χρονομέτρησης 2.000 μέτρων ενώ παρακολουθούσαν την καρδιά, τους πνεύμονες και τους μύες του.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ